JAG KLARADE DET!

Under drygt ett år har det hängt över mig (när folk har pratat om det/frågat har jag hållt för öronen och nynnat för mig själv. Du vet sådär man gör för att låtsas att inte höra frågan?!). Jag laddade ner appen redan då och började plugga lite lätt. Den senaste månaden har jag lagt in en högre växel och pluggat mycket Tre helger i rad har vi kört till Ladson och kört uppkörningsstreckan som vi blivit tipsade om från andra. Idag var det dags för mig att ta körkort! Jag var på plats vid DMV i Ladson redan 08:10, vilket var 1h och 20 minuter innan de öppnade. Jag hamnade först i kön! 
 
 
 
Innan jag parkerade testade jag förresten fickparkeringen en gång. 
 
 
Vi som stod först i kön fick ett papper för att börja fylla i redan innan vi kom in. När de öppnade 09:30 fick alla komma in och ställa sig vid olika "kassor" eller vad man nu ska kalla det. Det fanns kanske 15 olika stationer vid väggarna dit man fick gå fram för att få hjälp. En glasskiva och där bakom satt en person med dator. Jag fick lämna massor av papper (jag hade fått tips av vänner som redan gjort körkortet som tur var, Det var mycket som skulle vara med.) och sedan fick jag göra ett syntest där på plats. Tjejen skickade mig sedan till ett rum med glasväggar där jag fick göra teoriprovet. Jag hoppade över några frågor där jag var osäker men kom till  25 rätt med ett fel på vägen. Tillbaka till samma tjej som gjorde lite mer administrativt. Sedan fick jag sätta mig och vänta på någon att göra uppkörningen med. Den väntan var lång, nog närmare 1h. Sen kom tjejen till slut och gick med till min bil. Jag fick sätta mig i bilen och hon sa vad jag skulle göra - blinkers, vindrutetorkare, helljus, backljus. I bilen fick jag sätta på fläkten och det var nog något mer som jag glömt. Sen åkte vi. Det var som en uppkörning i Sverige, hon sa vad jag skulle göra. Vi lyckades hamna på en liten väg samtidigt som en lastbil. Hmm. Men det löste sig (jag fick köra om den på insidan, på gräset). Lastbilen var nog också ute på uppkörning. 
 
Jag missade en skylt som tjejen frågade om (men jag såg den hon frågade om tidigare) och hon hade någon mer kommentar om att jag tittade för långt bort (eller det kan ha varit för nära också) i korsningar. Jag vågade inte ens fråga för det var innan hon sa om jag klarat mig eller inte. Haha. På slutet gör man i alla fall fickparkeringen och det gick bra. Men jag har övat mycket! 
 
Efteråt. 
 
Jag klarade mig och jag är så stolt, glad och lättad! Övning ger färdighet och jag känner mig mycket säkrare på bilkörningen nu. Mycket nöjd att jag äntligen gjorde det! (Jag har väntat alldeles för länge men bättre sent än aldrig.) Kostnaden var förresten runt 15 usd. 
 
Jag fick med mig en lapp med körkortsnummer och så vidare och sen kommer körkortet på posten. 
 
JIPPIE! 
 
Det var förresten detta jag skrev om för någon/några veckor sedan när jag skrev att det var något jag inte ville skriva om ännu. Haha, det blev en konstig mening men du kanske förstår vad jag menar? Jag lämnade en "cliff hanger", men nu vet du vad det handlade om. 
 
/Charlotte

Kommentarer:

1 Katrin :

STORT GRATTIS älskade vän!!! Tänk att du klarat två uppkörningen i två olika länder! Coolt!

Svar: Tack kära K! ❤️ det var en pärs, men det gick. Kina hade nog varit värre dock. Haha. Tack! ❤️
Charlotte Karlsson

2 Farsgubben:

GRATTIS GRATTIS Du får ju köra tunga fordon :)

Svar: Tack pappa! Ja, det väl lite häftigt! :)
Charlotte Karlsson

Kommentera här: