Viktigt, som jag inte tänkt på

Jag glömde nämna några saker vi fick lära oss när vi var på brandstationen.
 
1. Öva på utrymning, även hemma. Bestäm en mötesplats för att ses om brandlarmet skulle gå. Vad är syftet? Jo, om Tom och jag springer ut på baksidan och inte ser barnen, då springer vi in igen för att leta. Men barnen kanske har sprungit ut på framsidan och redan är i säkerhet. Har man bestämt en mötesplats vet man direkt vilka som är ute och inte. Otäckt att tänka på men det kan ju trots att hända. 
 
Vet inte om jag skrev det sist men jag frågade vad som kan orsaka brand hemma och det han sa var "blixtnedslag". Jag trodde inte att det var något som hände, att blixten slår ner i ett vanligt hus. Jag tänkte att det finns alltid högre byggnade runt omkring. Jag tror lite fortfarande det, i Sverige, men här är åskan och blixtar på en helt annan nivå. 
 
2. Sova med stängd dörr för det håller ute röken längre och man hinner vakna av brandlarmet och ta sig ut innan röken hinner sprida sig för mycket i sovrummet. 
 
Min träning blev precis inställd på grund av regn. Snyft! Och mer regn kommer, och vind. Det är visst två orkaner på gång åt vårt håll. Och högvatten på det som kan ställa till det för många. För vår del är det nog strömavbrott vi kan räkna med i alla fall. Får se om det blir skola för barnen imorgon/torsdag. 
 
Sängarna är bäddade, diskmaskinen är urplockad och laddad och nu ska jag ta tag i kurserna. Det enda problemet är att jag är så godissugen, och klockan är bara 09:30. 
 
 
Träningskläderna är på i alla fall så kanske jag kan få till en löprunda eller något senare. Vi får se. 
 
/Charlotte

Kommentera här: