Tova på förskolan

Så många gånger jag ångrade, under julen, att Tova skulle börja förskolan. Usch. Det kändes som att det skulle bli väldigt tufft att lämna henne där. Men jag vet ju innerst inne att det är det bästa. Tova får leka och ha kul hela dagarna och jag får tid för mig själv (och för huset, med städning osv) och är en bättre mamma. Nu leker vi på morgonen och på eftermiddagen, mer kvalitetstid. Det är en helt ny värld som har öppnat sig för oss båda. Tova är inte helt övertygad om att det är bra... 
 
De två första dagarna förra veckan stannade hon till de andra barnen skulle sova, vid tolv, precis efter lunchen.  Sen bestämde vi att det var lika bra att hon sov där (de sover mellan 12:00 och 14:30), med de andra barnen, för att inte vänja sig vid att alltid gå hem vid lunch. 
 
Första dagen kom det inga bilder, antagligen på grund av personalbrist, men andra dagen började vi får uppdateringar under dagen. De har nämligen en superbra app där vi får bra info, bilder och filmer. 
 
 
 
 
 
Köket är en av Tovas favoritplatser. 
 
 
När de inte är ute på lektplatsen så har de ett "gym" inne, som är lika stort som en gymnastiksal. Kul med miljöombyte från klassrummet och härligt att det är så stort. 
 
 
 
Första dagen fick Tova två glas mjölk. Trots att jag jag sagt att Tova är känslig mot mjölkprodukter och specifikt sagt att hon inte skulle ha mjölk. Det var första gången Tova drack mjölk. Haha. Vet inte hur mycket det påverkade henne, men det var ingen extrem reaktion i alla fall. Nu blir det vatten fortsättningsvis. Vi försöker försiktigt med lite yoghurt varje dag istället, för att förhoppningsvis bli mer van så att det kan växa bort. 
 
Gråt har vi varje morgon. Tova vill helst inte gå hemifrån, utan vill vara hemma med mig. Ännu lite svårare idag när Thilda var hemma från skolan (studiedag), men vi försökte säga att båda Thilda och jag skulle "jobba" hemma under dagen. Jag har ju haft en lektion på 2h och 45 minuter och Thilda har pysslat med diverse under tiden. När vi kommer till förskolan vill Tova inte gå in. Vi lämnar jackan och Tova börjar gråta (om hon inte gjort det redan innan). Fröken tar henne och jag rusar ut för att vinka och skicka slängpussar i fönstret utanför. Tova gråter... Men det känns som att det har blivit något bättre ändå. Det är så skönt att se bilderna under dagen, för att veta att hon i alla fall inte gråter hela dagen. Snyft. Tova är tuff! 
 
De har sovstund till 14:30 vilket gör att jag inte kan hämta henne innan jag hämtar Thilda vid bussen. Det kommer jag kanske kunna göra senare (för hon sover inte alltid så länge och jag får reda på, via appen, när hon vaknar) men just nu så gråter hon när jag kommer. Hon kommer springandes till mig, gråtandes, och när hon kommer fram säger hon "jacka" och vill att vi ska hämta den så att vi kan åka hem. Jag kan alltså inte hämta henne, än så länge, innan de andra barnen vaknat. Då väcker hon ju samtliga. Haha. 
 
Fortsättning följer, men det var lite kort om hur första veckan har varit. Har jag missat något? 
 
/Charlotte

Kommentera här: