Thilda vill bara gå hos tandläkaren här i fortsättningen

När Thilda skulle dra ut två tänder (en mjölktand som satt i vägen för en vuxentand, och samma på andra sidan för att tänderna inte skulle tryckas över på ena sidan). 
 
Thilda fick inte äta eller dricka på två timmar innan besöket och en timma innan fick hon två tabletter. Man kunde svälja dem med pyttelite vatten men man kunde också ta ut innehållet och blanda det i lite yoghurt. Vi gjorde det sistnämna för jag vet inte om Thilda kan svälja tabletter. Hon säger att hon kan det men kanske hade det behövts mer vatten. 
 
Thilda blev trött av tabletterna men vi försökte spela lite spel ihop ändå. Tova var kvar på förskolan och det var mysigt med lite egentid med bara Thilda. 
 
När vi kom till tandläkaren fick Thilda välja smak; apelsin, jordgubb eller bubblegum. Hon fick nämligen lustgas under tiden tänderna drogs. Och en stund innan för att det skulle verka innan. 
 
Innan. 
 
I väntrummet. 
 
Med masken på näsan. Thilda tittade på film på TVn i taket, hon fick även hörlurar på sig. 
 
Jag frågade Thilda om hon ville att jag skulle hålla henne i handen eller klappa på henne men det ville hon inte. Hon hade det så bra ändå. 
 
Tandläkaren gjorde väldigt lugnt och metodiskt det han skulle och när de var klara och sköterskan tog av masken undrade Thilda om de verkligen var klara. Haha, hon hade hade inte märkt någonting. 
 
Efter. 
 
 
Thilda var lite trött på eftermiddagen och kvällen efter, och det fortsatte blöda lite, men annars var allt ok. 
 
Skönt att det är gjort! 
 
Thilda var hos tandläkaren i maj men jag insåg precis att vi inte gjort klart, och publicerat, inlägget. Bättre sent än aldrig. 
 
/Charlotte

Kommentera här: