Thilda vill bara gå hos tandläkaren här i fortsättningen

När Thilda skulle dra ut två tänder (en mjöltand som satt i vägen för en vuxentand, och samma på andra sidan för att tänderna inte skulle tryckas över på ena sidan). 
 
Thilda fick inte äta eller dricka på två timmar innan besöket och en timma innan fick hon två tabletter. Man kunde svälja dem med pyttelite vatten men man kunde också ta ut innehållet och blanda det i lite yoghurt. Vi gjorde det sistnämna för jag vet inte om Thilda kan svälja tabletter. Hon säger att hon kan det men kanske hade det behövts mer vatten. 
 
Thilda blev trött av tabletterna men vi försökte spela lite spel ihop ändå. Tova var kvar på förskolan och det var mysigt med lite egentid med bara Thilda. 
 
När vi kom till tandläkaren fick Thilda välja smak; apelsin, jordgubb eller bubblegum. Hon fick nämligen lustgas under tiden tänderna drogs. Och en stund innan för att det skulle verka innan. 
 
Innan. 
 
I väntrummet. 
 
Med masken på näsan. Thilda tittade på film på TVn i taket, hon fick även hörlurar på sig. 
 
Jag frågade Thilda om hon ville att jag skulle hålla hennes hand men hon skrattade bara och sa att det ville hon inte. Hon hade kul och tittade på filmen. 
 
Tandläkaren gjorde väldigt lugnt och metodiskt det han skulle och när de två tänderna kommit ut hade Thilda inte märkt någonting. 
 
Efter slappade tjejerna i soffan. Vi fick byta några kompresser innan blodet helt hade stannat och på kvällen höll Thilda på att svimma när hon såg de två "svarta" hålen där tänderna suttit. Men allt gick superbra! 
 
Efter. 
 
 
Thilda har sagt att om hon måste dra ut fler tänder får vi flyga henne tillbaka hit (om vi flyttat härifrån när det är dags). 
 
/Charlotte
 
 
 

Kommentera här: