Winter tournament

Den var för några veckor sedan nu men jag har missat att skriva om det, som jag lovat. 
 
Thilda var väldigt taggad, och förberedd. 
 
 
Det var galet mycket folk där och tittade. Tova och jag hittade en plats på golvet och Tova somnade i mitt knä. 
 
Thildas första tävling var board breaking. Hon slog sönder och sparkade sönder sina brädor på första försöket. Allt såg superproffsigt ut! 
 
 
Ledarna gjorde en superhäftig show! 
 
Andra tävlingen var att visa sin form. Det är en följd av rörelser, som är kopplad till vlket bälte man har. Thilda kunde sin form utan problem (hon hade gjort belt testing med just den formen kvällen innan). När de precis skulle gå upp sa deras lärare/coach att denna gången räknar de inte, annars räknar de alltid varje rörelse högt. "1" så gör de första rörelsen, "2" andra rörelsen och så vidare. Thilda blev helt ställd. De startade även åt andra hållet än hon var van vid, så den andra tjejen och Thilda blev så chockade att de inte fick till sina rörelser. Coachen fick räkna och Thilda och den andra tjejen kom på tredje plats (av tre). Thilda blev väldigt besviken eftersom hon kände att hon egentligen kunde sin form. Nu vet vi hur det funkar med de högre bältena och nästa gång kommer hon öva utan räkning (eller att räkna själv "i huvudet"). 
 
Jag är stolt över henne att hon forstätter kämpa och inte ger upp när det blir tufft/går fel. Thilda fick kämpa med att hålla tillbaka gråten men hon förstod också att det "egentligen" inte var något att gråta över. Ibland kan man inte styra sina känslor. Det vet man (jag) själv. 
 
Vi ser fram emot nästa tävling! Det är så kul att se dem tävla. Nästa tävling blir hip hop-tävlingen på Jekyll island om några helger. 
 
Förresten så gav Thilda medaljen för tredje platsen till Tova. Första platsens medalj sparade hon själv. Hahaha. 
 
 
/Charlotte

Kommentera här: