Color run på Thildas skola

Varje höst kommer en kampanj på skolan (alla skolor men inte samtidigt) då de samlar ihop pengar till skolan. Insamlingen avslutas med att skolan firar med ett Color run. 

Information från skolans hemsida. 

(null)(null)

Pengarna går sedan bland annat till klassresor, arbetet med (varje klass får ha lektioner där regelbundet) skolans växthus och ett båtbyggarprogram där eleverna i 5th grade får bygga en båt. (Thilda är i 5th grade nästa år.) 

Målet var 200 usd per elev och 100 000 usd för skolan totalt. Som syns ovan kom skolan upp i 142 501 usd. Helt otroligt vad mycket pengar! 

Eleverna fick olika priser beroende på hur mycket de skänkte. 
(null)

Alla donationer syns på hemsidan (vem som skänkt vad) och det var tävling mellan klasserna. Den eleven som skänkt mest per årskurs fick kasta en paj/tårta i ansiktet på en av lärarna/rektorn. Den klassen som skänkt mest fick en pizza-fest. 

Om en elev skänkte 1000 usd fick den eleven, utöver de vanliga priserna, åka med skolans polis, i polisbilen, till Chick-fil-A och äta lunch. Det hade Thilda såå gärna velat göra. Haha. 

Förra fredagen var det dags för color run. 

Tova fick först hoppa i vattenpölar hemma på morgonen. 
(null)

(null)

Sen åkte vi till skolan för att titta på Thilda. 
(null)

(null)

(null)

Barnen sprang runt i en större cirkel och massa föräldrar/lärare kastade färgpulver på dem. Sen fick de gå förbi andra föräldrar som hade lövblåsar, för att blåsa av en del av färgen. 

(null)

(null)

Thilda hade kul! 

(null)

(null)

/Charlotte 

Kommentarer:

1 Farsgubben:

Systemet att den som har mest pengar vinner i skolan skulle nog inte accepteras i Sverige hoppas jag.

Svar: Nej, säkert inte. De som har mycket pengar här är dock väldigt bra på att dela med sig till de som inte har lika mycket. Alla skänker mycket (pengar, nya matvaror, nya kläder, nya leksaker) hela tiden till olika initiativ. Väldigt olikt Sverige.
Charlotte Karlsson

Kommentera här: