Vår grymma tjej!

Igår var alltså alla skolor i Charleston county stängda, och anledningen var att det var val i Towncouncil. Lärarna passade på att boka in samtal med oss föräldrar. Barnen fick följa med och det var smidigt eftersom Thilda var ledig.
 
Vi var tidiga i skolan och passade på att prata med bibliotekarien, hon (precis som en massa lärare) kan Thildas namn, vilket jag tycker är väldigt imponerande. Jag önskar att jag var bättre på att minnas namn (och ansikten...) Vi tittade på en vägg med planscher som visar de 20 (det saknas en plansch) böcker som barnen ska läsa inför en tävling. Man får välja om man vill vara med eller inte med Thilda älskar att läsa och vill vara med. De ska läsa böckerna innan januari och göra ett lag med totalt fem personer. I januari har skolan en tävling där lagen ska svara på frågor om böckerna. Det gäller att ha koll på vad som händer i böckerna och att vara snabb på svarsknappen. Det blir spännande!
 
När Thilda och jag kom ut från en sväng i biblioteket ropade bibliotekarien på Thilda och ville visa en plansch som hon just satt upp på väggen. 
 
 
Skolan har gått från 2009 st utlånade böcker i oktober år 2019 till 6509 st utlånade böcker år 2023. Thilda var dessutom på topplistan (topp 10) utlånade böcker hittills i år. Eftersom Thilda läste över 30 timmar i somras får hon låna 10 böcker varje vecka i skolans bibliotek. 
 
 
Dessa böcker ska Thilda läsa inför tävligen i januari. Ett lag kommer gå vidare för att tävla mot andra skolor. 
 
 
Fröken hade bara positivt att säga om Thilda och hon sa att hon hade varit väldigt lycklig om hon hade 23 elever som Thilda i sin klass. Jag fick tårar i ögon av allt beröm. Älskade tjej! Jag ser ibland att hon inte är snäll mot sina vänner (en ton i rösten och attityd) och jag är glad att fröken inte har sett samma beteende i skolan. 
 
Thilda ville gärna visa den svenska flaggan som hänger i skolan. 
 
På Tovas skola har de satt upp ett tacksamhetsträd och barnen har fått berätta vad de är tacksamma för. Ett till ögonblick för tårar i ögonen då Tova hade skrivit att hon är tacksam för mamma ("mama"). 
 
 
 
Idag är det kinesiska som gäller, för hela slanten. 
 
/Charlotte

Kommentera här: