Festligheter på Thilda skola

Igår, när vi kom hem från lekplatsen, kände sig Thilda inte kry. Hon hade ont i magen och mådde illa. Jag befarade det värsta och Thilda fick slappa i soffan men ipad. Hon fick trots allt i sig smörgås, yoghurt och vatten, men hon fick vila resten av kvällen. När hon skulle somna insåg hon, till sin förfäran, att hon inte hade gjort läxan (de fick läxan igår och den ska lämnas in idag). Jag försökte lugna Thilda och sa att det gjorde ingenting och jag skulle mejla fröken. Thilda var inte nöjd med det svaret utan ville göra läxan. Vi bestämde att jag skulle väcka henne vid 06:00 och hon skulle få 30 min på sig att göra läxan innan vi sen körde Thilda till skolan. Åker vi buss måste vi gå hemifrån senast 06:15 och Thilda hade fått gå upp väldigt tidigt om hon skulle gjort läxan innan (jag väcker henne normalt ca 05:40 när vi åker buss). 
 
Thilda hann ändå inte riktigt klart med läxan men hon kom en bra bit på vägen. Jag mejlade fröken och förklarade så jag hoppas att det går bra ändå. 
 
Det var dock en bra dag att åka bil för det var fest i bilkön in till skolan. De spelade på en stor trumma (eller flera trummor) och cheerleaders väkomna barnen till skolan, tillsammans med lärare. Thilda är glad på väg till skolan i bilen (till skillnad mot när vi går till bussen i stress på morgonen) och det är faktiskt en väldigt mysig stund! 
 
Dagen (och hela denna veckan) tillägnas Downs syndrom på Thildas skola. Barnen har speciella tröjor på sig, rockar sockorna och har med sig en dollar för att skänka till någon organisation kopplad till Downs syndrom. 
 
 
 
 
 
/Charlotte

Kommentera här: