Mer från Washington D.C

Jag har fortfarande bilder från resan som jag inte delat. 
 
Något jag inte tog bild på var alla tälten i parker/på gräsmattor/lite överallt (ett stod på en liten gräsplätt i en rondell, tvä tält stod på en trottoar vid en korsning). Jag var förvånad, och ledsen, över att se hur många hemlösa det finns i staden. Det är något vi inte ser här i Charleston på samma sätt.
 
Efter att ha sett några av monumenten gick vi till Smithsonian - National history of natural history. Thilda älskar museum och sprang runt och ville titta på allt. 
 
 
Tova.
 
 Thilda. 
 
Jag.
 
 
 
 
Mycket kul för barnen. 
 
 
 
Vita huset. Jag trodde att man skulle se mer men staketet tog det mesta av utsikten. 
 
På lördagen promenerade vi ut igen efter frukosten. Det blev många steg under helgen! Vi gick mot två museum vi blivit rekommenderade. Första hamande vi på International Spy Museum
 
 
Där insåg vi att det inte bara var att dyka upp utan man skulle köpt biljetter i förväg. Det är gratis att gå på museum i Washington, men inte detta museum. Vi fick biljetter till att gå in ungefär 1h senare och det kostade runt 90 usd. 
 
 
 
Tre personer fick klicka på knappar och svara på några frågor. Svaren förvånade mig lite, speciellt när det gäller att bära skor inne. 
 
Vi fick testa att hänga i en "takbjälke" (eller var det nu skulle vara) som rörde sig. Man skulle klara en minut och jag trodde att det skulle vara ganska lätt men det var svårt när den började röra sig och man fick ta nytt grepp hela tiden för att hänga kvar. Jag klarade runt 45 sek, Thilda kämpade också på bra. 
 
 
 
 
 
 
 
Vi fick alla tre (inte Tova) ett kort med ett uppdrag, ett eget spion-namn och lösenord osv. Vi fick gå till olika stationer genom museumet för att svara på frågor och försöka lösa uppdraget. Kul! 
 
 
När vi väntade att få komma in på detta museum kollade jag samtidigt på biljetter till det andra museumet vi ville till. Biljetter för dagen (och dagen efter) var redan slut så det var bara att glömma. Det kändes dock som att två museum på två dagar räckte. 
 
Vi såg en skylt mot "Waterfront" utanför museet och vi gick åt det hållet. 
 
 
Mysigt!
 
 
 
 
Vi åt lunch här på en mexikansk restaurang. 
 
 
Sen gick vi vidare längs vattnet. 
 
Glasspaus. 
 
Sen såg vi ett monument till men inser att bilderna finns på Toms mobil. 
 
Vi var väldigt nöjda med resan! Det var en fin storstad, som inte kändes så stor, vilket var mysig! Älskar när det går att promenera runt och upptäcka. 
 
/Charlotte

Kommentera här: