Som Thilda har längtat, fast ändå inte

Thilda har länge tyckt att det är väldigt fint med örhängen, men eftersom hon är rädd för nålar har hon absolut inte velat ta hål i öronen själv. Absolut inte. När hon har sett bebisar med hål i öronen har hon nästan varit lite irriterad över att vi inte gjorde det på henne när hon var bebis. 
 
Denna veckan sa hon dock att hon nog kunde tänka sig att göra de där hålen. Men hon ville inte veta när det skulle hända, så att hon slapp tänka på det och oroa sig innan. Jag bokade en tid på ett ställe inne i stan som fått bra rekommendationer. 
 
Men först var det picknick-lunch på Thildas skola. Alla föräldrar var inbjudna att komma klockan 11:15 (men inga syskon). Det var bara jag som hade hemmagjord lunch med, alla andra hade köpt snabbmat. Haha. 
 
Det var mysigt och kul att träffa mammorna till de tjejer som Thilda leker med mest i klassen . Vi kunde passa på att byta nummer så nu blir det lättare för tjejerna att ses utanför skoltid. 
 
 
Barnen slutade efter lunch och vi åkte vidare till biblioteket. Thilda beställde en bok och lånade några böcker. Jag beställde en bok som jag läste när jag var liten. Det handlade om några barn som blev övergivna av sina föräldrar/sin mamma och sen fick ta sig genom landet till något släkting med knappt några pengar. Tänkte på den boken för ett tag sedan och googlade på det jag kom ihåg, och kom då fram till vilken bok jag är ute efter. Det ska bli kul att läsa den igen, och att kanske Thilda kan läsa den också. Författaren är Cynthia Voigt men nu kommer jag inte ihåg titeln. 
 
Det finns massa roligt att leka med på biblioteket. 
 
 
Sen åkte vi mot stan. Thilda frågade vad vi skulle göra och jag sa att vi skulle göra några ärenden. Hon satt och läste sin bok. När vi nästan var där insåg hon vad som var på väg att hända. Då började hon stressa upp sig. Jag vet inte hur många gånger hon sa att hon ångrat sig och inte ville göra det. 
 
Utanför stället. 
 
Innan. 
 
En annan tjej gjorde det innan Thilda, kanske runt fem år, och hon gjorde ett öra i taget och rörde inte en min. Vi bad att få göra båda på en gång och fick då vänta lite till. Thilda ångrade sig och ångrade sig men satt ändå kvar i stolen. 
 
 
 
När det väl var gjort var Thilda väldigt nöjd! Hon valde stjärnor som gnistrade väldigt fint och som hon tyckte skulle matcha hennes halloween-outfit bra. 
 
 
Stolt mamma och väldigt nöjd tjej! Som vanligt är det inte så farligt som man tänker innan. Thilda gillar ju dock inte alls nålar så jag är glad att hon till slut vågade. 
 
Vill du veta vad det kostade? Det var superdyrt men vi ville ändå göra det på "det bästa" stället för att minska risken för infektioner. Totalt, med örhängena (som kostade 60 usd) kostade det 165 usd. Då är dricksen inkluderad. Svårt det där med dricks och vad som förväntas. 
 
Nu ska jag gå och spruta en vätska på örhängena/hålen och snurra lite på örhängena. Det ska vi göra tre gånger om dagen i fyra veckor (eller var det tre veckor? Det får jag kolla.) och jag har fått sätta larm på min min mobil för att komma ihåg. 
 
/Charlotte
 
 

Kommentarer:

1 Hanna:

Va fint det blev.
Lovisa tog också hål förra veckan. Men här ska vi tvätta med rengärningslappar eller vanligt tvål och vatten varje morgon och varje kväll i 6 veckor.
Kram

2 Hanna:

Va fint det blev.
Lovisa tog också hål förra veckan. Men här ska vi tvätta med rengärningslappar eller vanligt tvål och vatten varje morgon och varje kväll i 6 veckor.
Kram

Svar: Tack! ❤️
Vad roligt! Vad tyckte Lovisa? Vad valde hon för örhängen?
Spännande att man ska göra på olika sätt. 🙂 Skönt när vi har gått igenom ”tvättperioden”. 🙂 (Är du sugen på fler hål i öronen?) Kram
Charlotte Karlsson

3 Katrin :

Vad bra det blev Thilda & grymt bra att du vågade, jättemodigt!!!! ❤️

4 Katrin :

Vad bra det blev Thilda & grymt bra att du vågade, jättemodigt!!!! ❤️

5 Katrin :

Vad bra det blev Thilda & grymt bra att du vågade, jättemodigt!!!! ❤️

Svar: Tack från Thilda! ❤️
Charlotte Karlsson

6 Cathrine :

Superfint! Heja Thilda, så modigt.

Svar: Tack från Thilda! ❤️🥰
Charlotte Karlsson

Kommentera här: