Bryt ihop och kom igen

Jag har haft ont i kinden ett tag, och har väl undrat vad det har varit för fel. Jag pratade med mamma och pappa och det är nämnde att de kunde ha med visdomständerna att göra. Jag kände i munnen då insåg jag att det nog stämde bra. Jag bokade en tid hos tandläkaren och var där idag klockan tio. Mitt första tandläkarbesök här i USA.  

Tandläkaren tittade i munnen och på de första bilderna och sa att visdomständerna i underkäken inte får plats och de definitivt behöver du komma ut. Han rekommenderade att ta ut båda tänderna på en gång. Han ville dock ha ytterligare bilder först. När vi tagit de andra bilderna och han tittat på dem sa han att operationen var mer komplicerade än han trodde då det är väldigt trångt och det blir svårt att få ut tänderna. Han rekommenderar därför att ta en tand i taget. 

Den som är inflammerad nu har börjat bryta ner benet på grund av långvarig inflammation och den måste ut nu. 

För några veckor sedan såg jag en influenser som hade opererat ut en tand och hon skrev att det var värsta smärta hon upplevt (veckan efter operationen) och hennes kind såg ut som fotboll den var svullen, blå och väldigt smärtsam. Trots massa smärtlindring.  

Försäkringen ska godkänna operationen men om allt går som planerat så kommer jag göra det på måndag jag ser inte fram emot det. Inte alls. 

Doktorn sa att det var tur att han var där för han är specialist på att operera ut tänder, en vanlig tandläkare hade inte klarat det. 

När jag kom ut i bilen ringde jag Tom och han sa att han hade opererat ut två visdomständer, och första gången var han våt av svett för att det var så tufft. Jag det var ju peppande. Verkligen. 

Tänderna. 

(null)

Det är bara att bryta ihop lite och komma igen. 

Jag kan senare berätta vad som hände igår. En liten cliff hanger så att säga.  

/Charlotte 

Kommentera här: