Äggjakt, bakning, kvällspromenad och kyrkan

Vi har haft en rolig, varm och intensiv helg. 

Vi började med en äggjakt i trädgården i lördags morse. Barnen sov tillsammans i Tovas säng och vaknade halv sex på morgonen och var uppspelta över att det var påskafton. Påskharen behövde lite mera tid och de fick ligga kvar i sängen och slappa en stund till. Men senare blev det en rolig jakt. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Äggjakten i området var redan 09:30 och vi var där i god tid innan. Thilda är tyvärr för stor för den nu då man får vara upp till åtta för att få vara med. Men Thilda coachade Tova. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Sist vi var där var för två år sedan och då plockade Tova bara ett ägg. Denna gång tog hon revansch! Med råge! Vi fick lämna tillbaka några ägg när hon var klar. 🙂❤️

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Sen blev det bakning - valnötsbröd och kanelbullar. Tova vill ha färgat strössel på sina. 

(null)

(null)

(null)

Sen kvällspromenad. 
(null)

På söndagen hade vi blivit inbjudna att följa 
Med Thildas kompis, kompis bror och mamma till kyrkan. Redan nio startade det och vi parkerade (kyrkan ligger downtown) 08:40. 

(null)

Våra vänner var med och sjöng i kören dagen till ära. Det var en stor dag igår eftersom det firades att Jesus var återuppstånden. 

(null)

(null)

Vi blev väldigt välkomnade och det var intressant. Började med ca 20 minuter körsång (i en bra tonart för att kunna sjunga med. Varje gång jag varit i kyrkan i Sverige har tonarten varit för hög/låg för mig tyvärr.) Texten var väl synlig på stora skärmar framme och bak i kyrkan för att alla skulle kunna sjunga med. Sen var det två olika killar som pratade (de hade på sig skjorta och var väldigt avslappnad klädda) och sen avslutades det med lite sång. Efter 1h och 15 min var det slut. Thildas kompis hade med sig mini plus plus som barnen satt och pysslade med.  Vi kanske kommer tillbaka fler gånger. 

När vi kom hem la jag snabbt kött i marinad för att sedan gå in till grannen på äggjakt. Vilken äggjakt sen! Både barn och vuxna fick leta. 

(null)

(null)

(null)

(null)

Sen var det en tysk lek (grannen är tyska) som innebar att man skulle krossa sina ägg mot varandra och den som hade det ägg som
Höll sig helt vann den andra personens ägg. Thilda utklassade alla. 

(null)

Thilda fick även ta av toppen av ett ägg, som de tydligen gör i Tyskland. 
(null)

Tovas tunga åker alltid ut när hon ska koncentrera sig. 
(null)

(null)

Förutom vanliga ägg och chokladägg bjöds vi även på champagne, kaffe och cheesecake. 

Sen fick vi gå hem och förbereda för vid tre kom en kompis på middag. 

En härlig helg! 

Nu har barnen spring break men tom jobbar tyvärr. 

/Charlotte 

Kommentera här: