Battle of the books

Thilda har under några månader läst 20 böcker inför en tävling. Hon har fått kämpa för att få ihop ett lag med sina kompisar för att tävla i "the Battle of the books" där man ska svara på frågor om böckerna. Thilda lyckades inte få ihop ett lag men, genom bibliotekarien, fick hon hjälp  med att komma in i ett annat lag. I slutändan blev det bara två lag i skolan (4th och 5th grade fick vara med) och de tävlade mot varandra förra torsdagen på skolans Literacy night. Tjejerna och jag var såklart där. 

(null)

Tovas nya skor. 
(null)

Aktiviteter innan tävlingen. 
(null)

(null)

Thildas fröken - Ms Gallagher
(null)

Thilda gjorde en tecknad serie. 
(null)

Men jag ser nu att Thilda inte hann göra klart. För sen var det dags för tävligen. Thilda var såå nervös och satte sig därför med ryggen mot publiken. 
(null)

Thilda lag saknade en kille, som tydligen hade varit så nervös (vi såg honlm gråtande tidigare) att han inte kunde vara med. Det andra laget (5th graders) svarade rätt på föest frågor och vann. Nu visar det sig att alla i det laget inte kommer kunna följa med när de ska tävla i distriktstävlingen och Thilda kommer få chansen att följa med. Roligt! 

Thildas lag med 4th graders. 
(null)

Ha en fin dag! 

/Charlotte 

Kommentarer:

1 Katrin :

Vad duktig hon är. Jag tycker det är jättesvårt att få barnen att läsa böcker. Vilket jag tycker är väldigt synd då man lär sig så mycket av att läsa böcker.

Svar: Tack! Ja, jag är så glad och tacksam för att Thilda älskar att läsa. Precis som jag. Har ni läst Musse och Helium-serien?
Charlotte Karlsson

2 Katrin :

Nä det har vi inte gjort men det kanske vi skulle göra. Tack för tipset!

Kommentera här: