Charleston - Miami

I fredags bokade vi som sagt flyg ner till Miami, istället för att Tom skulle köra oss. Tur var väl det på ett sätt för jag var inte färdigpackad. Men också väldigt skönt för Tom att slippa sitta i bilen 9,5h (enligt maps) *2. 

Vi hade en skön lördag medan jag packade klart. Planet gick 18:30 och det var skönt att ha hela dagen. Det var tufft att lämna Tom på flygplatsen. ❤️ 

Hemma hade Tom diskat tjejernas vattenflaskor, Tova tog sin och skulle absolut fylla vatten i den. Jag sa "nej, för man får inte ta med vatten in genom säkerhetskontrollen", men hon gjorde det ändå. Jag tänkte att vi skulle hällt ut det. Problemet var att jag inte kom på det förrän i kön till säkerhetskontrollen, och på hela vägen fram fanns inte en enda (nu blev jag osäker på om det stavas "ända", vad är det som händer?!?) soptunna eller någonstans att slänga den. (Jag måste nog börja läsa mer svenska böcker igen.) Så när vi kom fram sa jag till killen där att vi glömt hälla ut vattnet. Vi övervägde att dricka upp det men jag ville inte att jag eller Thilda skulle göra det eftersom Tova var förkyld och jag ville inte att Tova skulle göra det med risk för att hon skulle bli kissnödig i kön. Säkerhetskillen kastade på flaskan i en låda. Väl igenom på andra sidan kom en kvinna mot oss med lådan med flaskan. Jag sa att jag visste att det var vatten i och bad om ursäkt för det, och så sa hon att "jag kan hälla ut det och sen får du gå från början av säkerhetskontrollen igen (det var en kö på 30-45 min) eller så kan jag slänga den". What?! Det var Tovas yeti-flaska med hennes namn på. Vi hade inget annat val än att slänga den. Jag är inte imponerad! Jag vet att det var vi som gjort fel men vi fick inte riktigt chansen att göra rätt eftersom det inte fanns någonstans på vägen i kön att göra oss av med vattnet. Det var hyfsat frustrerande, och jag har nog inte fortfarande släppt det. 

Sen gick vi in och köpte Chick-fil-A till middag. Och väntade på boarding. 

(null)

Planet var lite sent men efter drygt 1,5h kom vi fram till Miami. Efter lite om och men med att ta oss ut, hitta väskor, låna vagn (kostar 9 usd på Miami flygplats) gick vi ut för att hitta bussen till hotellet. Vi hade tur för den stod där när vi kom ut, Thilda såg den direkt och vi kunde hoppa på med våra tre stora väskor, bilbarnstol och fyra handbagage. 


Vi 

Vid tio var vi på hotellet och fick varva ner lite innan vi somnade. Dagen efter startade vi med frukost lite för sent (jag ville låta tjejerna sova ut eftersom Tova var förkyld och vi all sovit för lite den senaste tiden). Tovas kinesiska-lektion var 09:40 och vi hann inte riktigt njuta ordentligt av frukosten. Men jag hade garanterat ätit alldeles för mycket om vi hade haft mer tid. Vi tog med oss vad vi kunde bära till hotellrummet och fortsatte äta lite där. 

(null)

Efter Thildas lektion gick vi till hotellets pool. Mysigt! 

(null)

(null)

(null)
(null)

Sen åt vi lite smått och gott till lunch på rummet. (Jag hade med massa snacks och vi hade tillgång till lounge på hotellet så vi kunde hämta drickor och nötter där.)  

Fyra checkade vi ut och satt i lobbyn lite innan vi tog bussen tillbaka till flygplatsen.

(null)

(null)

 Tur hade vi att vi kunde checka in väskorna direkt. Sen gick vi till Subway och åt middag, enligt Thildas önskemål.  

Planet gick som planerat och flygningen var runt åtta timmar. Ingen av oss sov speciellt bra. Inga bra filmer heller så jag köpte inga hörlurar. Jag blev förvånad för hörlurarna på planet kostade 3 usd styck, jag har aldrig varit med om att man får betala för dem innan. Jag läste min Kindle istället. Det var ett lågprisflyg men fräscht plan. 

(null)

(null)

(null)

(null)

På Madrid flygplats, där vi mellanlandade, fanns lekplats och lekrum. Och toaletter för familjer men både en stor och lite toalett. Tova överlycklig och ville gå många gånger på toaletten. 

(null)

(null)

(null)

Vi åkte SAS till Sverige (för att det var det billigaste jag kunde hitta), men Norwegian tillbaka till Spanien senare. 

Jag är väldigt tacksam för att vi har möjligheten att göra denna resa! ❤️

/Charlotte 


Kommentera här: