Flash flood Warning

Imorse skulle vi vara i stan, vid en skola, för Thildas tävling. Vi åkte i tid tid, eftersom jag inte varit i det området innan och vad osäker på parkering. Vi åkte runt 07:35 och skulle vara där 08:30. Det regnade. Det började regna ännu mer och åska/blixtra. 

(null)

När vi var på den stora bron började Thilda prata om flash flood och jag fick fråga henne var det var. Det är när det kommer så mycket regn på en gång att det är stor risk för översvämning. Någon minut senare kom en varning på mobilen, för flash flooding. Detta kom i ett mejl lite senare. 

(null)

Det regnade otäckt mycket och det var läskigt att köra för det gick knappt att se vägen. Men alla tog det försiktigt. Vi hittade till parkeringen men det var ingen annan där. Vi såg till att parkera på högt som möjligt för att inte fastna i vattenmassorna. Vi såg en bil till och sen kom mejlet från Thildas skolas bibliotekarie, som sa att tävlingen var inställd. Min första tanke var att vi skulle parkera och stanna där, men sen insåg jag att det fanns risk för att vi skulle fastna en lång tid och vi tog oss istället iväg. Vi körde försiktigt och det var stundtals väldigt otäckt. Varningsblinkers på för att synas. Vi tog oss hem och det kändes skönt.

(null)

(null)

(null)

(null)

Efter lek hemma och lunch blev det istället bio. Kung Fu Panda 4. Tovas första biobesök. 

(null)

(null)

Tova var lite rastlös (somnade inte som jag trodde hon skulle höra) men det var väldigt mysigt! 

Filmen var ok. 

(null)

Det var fri påfyllning av popcornen så vi fyllde på dem innan vi gick hem. Haha. 

Tack för idag! 

/C


Kommentera här: