Mina resultat? Före och efter utmaningen

En åtta veckors utmaning. Målen satte jag själv, på papper och i appen vi använde för att logga mat/dryck. 

Mitt mål i appen var att gå ner från 61 till 58. Jag har alltid vägt 57-58 (sedan jag var 15? år) men när vi flyttade till USA hände något. Det kan (!) vara alla stora påsar snacks. 

Målet på papper var att gå minska storlek i midjan och att göra fler riktiga armhävningar på en minut. 

Men mitt främsta mål var att sluta småäta godis/kakor/annat onyttigt. 

Viktmål kan vara väldigt känsligt men man måste alltid på jämföra med sig själv. Och jag visste att om jag skulle sluta småäta så skulle viktminskning komma av sig självt. 

Vi gjorde en första assessment då vi sprang en mile (ca 1,6 km) på tid och en del andra övningar. Se pappret senare. Några av övningarna var antal per minut medan andra var "så länge man kunde". Assessmenten var tuff då jag ville göra mitt bästa. 

Appen gav mig 1270 kalorier att äta/dricka per dag och de första fyra veckorna var otroligt tuffa. Jag var deprimerad eftersom jag anser att lycka i livet är att äta och dricka gott. Med de kalorierna är det inte lätt att få ihop det. 

En standardsvar kunde så ut så här:
Frukost: havregrynsgröt med bär, knäckebröd med ost, vitaminer, vatten. 

Lunch: omelett med två ägg och 2 matskedar mjölk, med tomater/broccoli/lök/annan grönsak, småmorötter. 

Mellanmål: lite nötter eller en frukt. 

Middag: stekt protein (tex kyckling, fiskpinnar, korv) med broccoli/brysselkål/sallad/annan grönsak. 

Kvällsmat: knäckebröd med ost och en yoghurt. 

En lördag och söndag kunde jag oftast lyxa med ett (eller ibland två) glas vin (1,5 dl) och popcorn. 

Efter tre veckor nådde jag mitt mål i appen men jag höll kvar vid det en vecka till. Sen la jag in mina nya uppgifter i appen och lyckades få ett nytt kalorimål på 2030. Wow, det kändes som att jag kunde ha fest varje dag. Men sen gällde det ju att välja "rätt kalorier". 

Jag är väldigt nöjd med mitt resultat. Jag tänkte att jag skulle hålla i och fortsätta logga det jag äter och dricker men det har jag inte gjort. Det är för "svårt", eller inte tillräckligt lätt. Men det är så lätt att skylla på det. Alltså tex om jag äter lasagne så är det svårt att lägga in det rätt i appen. Men jag försöker verkligen hålla mig så mycket som möjligt och göra "rätt val" under dagen. En apelsin som mellanmål istället för M&Ms tex. 

Före och efter. 
(null)

(null)

(null)

Jag ser väldigt glad ut och det var för att jag hade druckit en Celsius och en halv Prime. Jag var helt slut efter en helg med dålig sömn och inte alls taggad på assessment så jag var tvungen att testa något. Jag kände mig typ hög (inte för att jag vet hur det känns, men jag kände mig sprudlande och stark) på den där Celsiusen. 

(null)

(null)

Resultaten. 
(null)

Nog mest stolt för mitt resultat på plankan - över 9 minuter. Och för att jag inte gav upp utan höll i hela utmaningen. Träningen var inte svår men det var väldigt svårt att hålla det jag åt/drack. 

Frukosten och lunchen försöker jag fortsätta äta samma men middag har jag ändrat till mer "normal" middag och jag småäter mer. Suck. Men jag försöker så gott jag kan att göra aktiva "rätta" val. 

/Charlotte 

Kommentarer:

1 Farsgubben:

Du e jätteduktig. Kul att ha ett mål och att också uppnå det.:)

Svar: Tack Pappa! ❤️
Charlotte Karlsson

Kommentera här: