Kör jag runt i en ”ny” bil nu?

För att göra en lång historia kort, så blev vi påkörda i måndags morse på väg till skolan. 
En kille körde ut från en bensinstation och körde rakt in i sidan på oss. På den sidan barnen satt. Barnen, och jag är ok, men bilen är inte ok. Vi (han som körde på oss) fick ringa dit polisen för att få en polisrapport. Det var många frågetecken kring det från min sida men det löste sig. Thilda var ledsen och grät, och Tova tröstade henne och gav Thilda sitt lejon. 

Vi körde sedan Thilda till skolan och sen började en lång process för att få lämna in bilen och få en hyrbil. 

(null)

Dörren var så tilltryckt att den inte var stängd på toppen. 
(null)

(null)

(null)

Efter att ha lämnat in bilen, på obestämd tid (kanske en månad, förhoppningsvis kortare men kanske längre), blev jag hämtad av hyrbilsfirman. Jag bad om att få en säker bil för barnen, i den kategorin som var godkänd (inte XC90-kategorin…). Jag fick en Camry som stank rök. Efter att ha klagat på det fick jag denna. 

(null)

(null)

Bilen var både smutsig inuti och utanpå så jag åkte raka vägen till tvätten. (Bilderna ovan är från efter tvätten.) De kunde fixa så att mitt tvätt-abonnemang gäller på denna bilen så länge. 

(null)

Det är lite som att köra runt i en go-cart och det är lite roligt. Känns dock långt ifrån lika säker som XC90n. Håll tummarna att jag får tillbaka min bil innan flytten, men det känns tyvärr inte troligt. 

Igår ringde hyrbilsfirman och sa att bilen jag har fått hyra precis har nått miltalet för att lämnas in och säljas. Tjejen frågade mig när det passade, under veckan, att komma och byta ut bilen. Jag sa att det inte alls passade och att jag kan lämna den när jag får tillbaka min. Än så länge verkar det ok. Vi får se när de hör av sig igen. 

Vi hade tur i oturen. 

/Charlotte 

Kommentera här: