Ett år i Shanghai

Igår skulle jag ju skrivit om vårt ettårsfirande. 
Igår för ett år sedan åkte vi till Shanghai och idag kom vi fram. Flyttade hit. Det har gått så snabbt! Första halvåret var tufft (innan vi skaffat vänner och vant oss vid veckopendlingen) men samtidigt väldigt bra. Härligt med ljusa och varma dagar. Mindre härligt med de regniga med dålig luft men de bra dagarna överväger ändå. 

För ett år sedan imorgon så fick vi huset, fast det var en fredag. 

Igår hämtade vi Thildas kompis vid bussen. 
(null)

Det var så spännande och roligt tyckte båda tjejerna. Vi gick hem för snacks och ombyte innan tennisen.
(null)

Efter tennisen gick vi till lekplatsen för lite lek. Kompisens föräldrar hämtade henne där och vi gick hem för att äta ayins goda mat. 

Vi tog en promenad till Pearl market efter middagen för att Calle skulle prova sitt inköp som var färdigsytt. Det passade! En väldigt varm promenad tillbaka och vi var hemma strax innan åtta. Dusch, kvällsmat och sova. Tom kom sent igår. 

Vi var uppe tidigt imorse och är redan iväg. Lär bli en lång, varm och rolig dag. 

En kattunge på området. 
(null)

Ha en härlig fredag!

/Charlotte

Torsdag = fredag

Jag älskar när torsdagen blir en fredag! Tom kommer hem ikväll (sent) och Thilda är ledig imorgon. Vi har inte lika många planer idag så jag kan beta av lite att göra också. Satte på diskmaskin och tvättmaskin (med sängens lakan) innan vi åkte till skolan. Lämnade tyvärr en ledsen Thilda på skolan. Men hon blir nog snart glad igen. En rolig helg att se fram emot! 

Jag har handlat på klubbhuset och ska snart gå till grönsakshandlaren. Ska fixa med invitationletters inför kommande besök och förbereda skola. 

Väldigt tacksam ska tilläggas. 

Innan lämning imorse. 
(null)

I eftermiddag ska vi hämta Thildas kompis som kommer med skolbussen så därför får vi hämta Thilda lite tidigare än vanligt (14:45), märkte igår att det finns risk att vi inte hinner hem annars. 

Sen blir det tennis. Ser ut att bli en varm och solig dag idag. Nästa vecka ska det tydligen komma en ny tyfon. 

/Charlotte 

Tre kurser blev fyra

Lätt att ta fina bilder när solen skiner och himlen är hyfsat blå. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Massatid på bussen (ute i solen) resulterade i en solbränna. Hmm inte bra. Färg fick vi. En lunch på subway blev det mellan bussarna. Chauffören hämtade oss klockan två på people square, då hade vi hunnit kika runt i några köpcentrum också. 
(null)

Vi åkte direkt till skolan för att hämta Thilda. Hon hade ätit dåligt och var inte på sitt bästa humör. Vi åt när vi kom hem och har sen varit på simlektion. Tyvärr fick vi inte coach Alex från förra veckan, men den nya coachen blir säkert också bra. 

Jag kom in på ytterligare en kurs häromdagen "sociala medier", idag bestämde jag mig och beställde böckerna. Det låter skoj! Helt plötsligt 100% plugg igen...

Vi hämtade två paket i kväll; ett till Calle och ett till Agneta.  (null)

Nu läsa lite för att sen sova. 

/C