När luften går ur

Vi hade såklart inte alla ingredienser. Mjölet räckte precis men sockret räckte inte alls. I den lilla affären i klubbhuset fanns inget socker.
 
Jag tröttnade... Vi ska äta middag nu sen får jag ladda om. Ev kanske vi kan göra en halv sats drömmar? Kan ju vara värt ett försök i alla fall.

Nä, det blir nog chokladbollar snabbt bara för att Thilda ska få baka något. 
 
Vi är trötta båda två så det lär bli en tidig kväll.
 
/Charlotte

(null)
CNY

Kinesiska nyåret närmar sig, och tur är väl det. Jag börjar verkligen tröttna på den dåliga luften nu och att behöva oroa sig. Hålla sig inne. Inte kunna promenera hem från skolan.
 
Att lämna Thilda gick bättre idag och utan gråt. Dock inte enligt min plan att hon skulle lämna mig och gå in och leka.. Men ok i alla fall. Skönt!
 
Håller mig inne idag igen. Jag har dock varit och hämtat ett begagnat element som vi har köpt från en som flyttar härifrån.
 
Fick en liten släng av ryggskott nyss. Jag har känt att något varit på gång i nedre delen av ryggen de senaste veckorna och försökt göra övningar men det har tydligen inte hjälpt. Det känns ok ändå men det är nog viktigt att jag rör på mig under dagen - rätt rörelse. Crosstrainern borde väl vara bra tänker jag?
 
Idag blir det tyvärr ingen simning (för jag kan inte bada), så vi får baka istället. Jag har nämligen lovat att baka något som ska säljas på Will sale - försäljningen som är på lördag. Känner verkligen press då jag vill göra något gott. Får därför börja provbaka. Haha.
 
/Charlotte

(null)

 

Ett till inlägg på ålderstemat

När man blir äldre och lägger på sig lättare... 
 
Nu kan jag bara tala för mig själv.
 
Ja, det har ju med att göra att ämnesomsättningen förändras (fråga mig om några år igen så kanske den har förändrats chockartat), men för mig finns det även andra aspekter kopplade till att bli äldre. 
 
Jag har blivit mer bekväm. Varför promenera när jag kan ta bilen? Varför ta trapporna när jag kan ta hissen? Och så vidare. Jag försöker dock hålla kvar vid så mycket vardagsmotion som möjligt då jag vet att det är väldigt effektivt! Min promenad hem från skolan (nästan) varje dag på 30 min är så mycket värd. Speciellt om det inte blir någon mer motion under dagen. Det blir ju tyvärr inte några promenader nu med den dåliga luften. 
 
Jag älskar att vara vuxen och bestämma själv när jag ska unna mig saker. Vill jag ha en chokladbit mitt i veckan så tar jag det. Vill jag äta efterrätten innan middagen så gör jag det. Denna möjlighet måste jag dock ta tag i och försöka skapa lite disciplin och mer karaktär.
 
Jag äter gärna goda såser till maten, njuter av god mat överlag, dricker gärna något glas vin fredag och lördag.
 
En annan sak är ju att huden blir "mjukare" (inte som i "lenare"...).Det är intressant. Överarmarna, magen, ansiktet osv. Inte lika fast som tidigare. Charmen med att åldras!
 
Jag är väldigt tacksam för min, fortfarande, goda ämnesomsätting (peppar peppar).
 
/Charlotte

(null)

(null)