Första men inte sista gången, enligt Tom

Den 11/11 köpte vi, bland annat, en hårtrimmer. Den använde vi för första gången igår då jag klippte Tom.
 
Före. 
 
 
Efter. 
 
 
Verktygen. 
 
Maskinen kostade 69-79 rmb (minns inte) och vi har med en klippning alltså sparat in maskinen. Nästa klippning går vi plus. Tom har redan räknat ut hur mycket vi kan spara per år om jag fortsätter klippa honom (speciellt i Sverige där en klippning är mycket dyrare.) Ett antal Telia-aktier blir det. 
 
Så kul hade vi igår eftermiddag. 😊
Inför nästa gång ska jag kolla om det finns någon tutorial (heter det väl?) på Youtube. Kanske kan lära mig hur man egentligen ska göra.. Nu klippte jag på känsla. 
 
Jag bävar för den dag Tom kommer och säger att han ska börja klippa mig. (Där skulle vi verkligen kunna spara pengar. 😱)
 
Berättar mer om gårdagen lite senare. 
 
/Charlotte

Vi trotsade regnet

En riktig "inne-dag" - regn. Men vi tog oss ut en sväng ändå, med vagn, regnskydd och ett stort paraply gick vi till Pearl market. Lite julklappsshopping. Sen hem igen, i regnet. Lite mysigt ändå. Inte speciellt kallt i alla fall. Lunch hittade vi i frysen. Jag åt en bit jätte god broccoli-paj och Thilda pasta med kyckling. Utan sås men med majonnäs. Inget kött/kyckling/fisk ska just nu ligga i sås. Men majonnäs till går nästan alltid bra. 

En Elsa-tjej.
(null)

Thilda slappar lite framför "Octonauts", Tom sitter vid datorn och jag ska läsa lite Kina-historia. Läser om konst just nu. Intressant. Synd som sagt att man inte har bättre minne. 

Planerar för att troligen göra lite sightseeing nästa helg. Tiden här går så snabbt. Lika bra att beta av lite sightseeing i Shanghai, det finns ju mycket att se. 

/Charlotte 

Njuter av att kunna bestämma över TVn

Familjen sover och jag kan välja vad jag vill se. Julfilm och ett glas vin, kan det bli bättre? Innan middagen lyxade vi med lie glögg. Mums! Den doften är något av det bästa som finns. 

Efter maten tog Thilda och jag en sväng till Agneta och Oskar. För att se hur det gick för dem med förberedelserna, de skulle få besök idag. Middag med tema - Uruguay. Så skoj! Stannade inte länge, ville inte störa dem, allt var under kontroll. Sen gick vi till klubbhuset och köpte lördagsgodis. Vi har haft en mysig kväll i soffan. Med Thildas program. Men när hon (och Tom) somnade kunde jag bestämma. Wihoo. Julfilm. Allt julpynt (extra allt), all snö, julsånger. Perfekt! (Och som vanligt på film.) 🙂

(null)

(null)

Njut av helgen. Den kommer inte igen. ❤️

/C