Lagom aktiv dag

Imorse vaknade alla, och åt frukost, i sin egen takt. Någon hade sovit delvis på soffan, något hade sovit hela natten, de andra två hade varit vakna några gånger under natten. 

Vi promenerade till Pearl market (Thilda cyklade) men vi handlade inget. Sedan till banken, som var stängd av någon anledning. 

Vi tog sedan lunch på Fat Cow på Lao Wei jie. Satt ute och njöt av vädret. 14:15 hämtade chauffören upp några av oss för att åka till en annan bank. Banken har inte öppet söndagar och vi behövde fixa några saker innan Peking nästa vecka. Mamma och moster gick hem under tiden. Väl hemma slappade vi (någon tränade lite - jag. Hihi), och sedan lagade vi mat lagom till att Tom skulle komma hem. 

Thilda och min moster var på lekplatsen men var hemma i god tid för att Thildas pappa skulle komma hem. Mysigt att välkomna honom. 

Fläskfilé i ugn med ris och broccoli blev det i alla fall. Med jordgubbspaj till efterrätt. Vin till maten inte att förglömma. En trevlig kväll men tills sängs i tid. Grannen har dock lite fest på utsidan (utanför vårt sovrum, men förhoppningsvis sover vi gott ändå. 

Njut av helgen! Det gör vi. 🙂

/Charlotte 
(null)

(null)

En lång första dag

Vilken härlig dag ett. 🙂 Vi tog oss hem från flygplatsen genom dimman. Glad att planet landade med endast liten försening. Agneta, Kaj och jag åkte taxi, resten med chauffören. Det var en upplevelse att åka taxi. Jag har inte hört så mycket av smaskandet, harklandet och rapandet tidigare... han tog även fram sin rakapparat under tiden han körde och rakade sig. 

Efter en fika så vilade sig gänget medan Thilda och jag åkte till Pearl market och köpte den utlovade och, väl förtjänta, presenten. Bra lämningar hela veckan. Vi köpte även nya skor till Thilda. En sväng till city shop och Swiss butcher och sen hem. 

De vaknade strax efter att vi kom hem och vi promenerade till Flower market. Det var fem kilometer fram och tillbaka mätte vi. Köpte några vackra blommor. 

Hemma en stund och hann med lite bubbel på terassen för att sedan gå till Geneva för att äta middag.  

Vid åtta så sov nästan alla. Thilda sover nu också och snart jag också. Inte så många bilder. Ska stämma av vilka jag får lägga ut. 

Imorgon kommer Tom. Jippie!

Glad påsk! 

/Charlotte 

Väntan på flygplatsen. 
(null)

Skål!
(null)

Presentöppning. Lycka! 
(null)

Mums! (Så mycket gott som fanns med i väskorna!)
(null)

Älskar överraskningar

Vi (Tom och jag) bestämde att det bästa ändå är att Thilda och jag möter upp vårt besök på flygplatsen. Vi har ju verkligen längtat och det kan vara kul att möta dem på flygplatsen. Det betyder ju därför att Thilda inte kommer gå till skolan idag men det får bli så. Tanken var att chauffören skulle möta upp på flygplatsen (de kommer nämligen 07:10) och jag skulle gå och lämna Thilda på skolan. Sedan skulle vi alla hämta henne i efterrmiddag och det hade ju också varit roligt. Nu är vi båda hemma och blir hämtade av chauffören 06:20. Nu ska Thilda faktiskt vara ledig en vecka. Jippie!
 
Jag vaknade dock 04:30, fåglarna är helt tokiga och det går knappt att sova. Jag tog tillfället i akt och gick upp för att plugga. Jag har fått lite gjort på min uppgift och är lite närmare klar. När jag skriver en text så har jag märkt att det är bra att gå tillbaka och läsa igenom den flera (flera flera) gånger, helst olika dagar, för då kan jag formlulera om och optimera texten för varje gång.
 
Jag hoppas nu inte att gänget har tillgång till internet, och läser bloggen, för vi vill överraska dem. :)
 
Uppdatering: Thilda ropade från övervåningen och sa "Mamma, jag kommer ner." Det var första gången det hände sedan vi flyttade hit, hon brukar annars gömma sig under täcket och saga "Mamma, pappa. Kom och leta efter mig." Hon ser fram emot att hämta mormor, morfar, Agneta och Kaj. :)
 
/Charlotte, i morgonrock