Framme på Maldiverna

Efter en mycket mer spännande flygresa än nödvändigt! 

Bästa flygbolaget vi någonsin flugit med. Servicen i toppklass och extra allt. Jag undrar hur de hade det i businessklass när vi hade det så bra på ekonomiplatser. 
(null)

(null)

Julpyntat i planet. 
(null)


Lyxmat. All dryck ingick. Världens bästa service, de var så omhändertagande! 
(null)

Se Thildas juice! 
(null)

(null)

Stiliga flygvärdinnor. 
(null)

Glass till efterrätt. 
(null)

Vi hade en del turbulens under flygningen till Singapore, strax över fem timmar skulle den vara. Vi blev dock försenade på grund av oväder när vi skulle landa. Vi blev mer och mer stressade. Till slut landade vi och vi hade då 20 min till avgången mot Malé - Maldiverna. (Killen på raden bredvid satt med "påsen" men klarade sig. Blä.) Gaten var på en annan terminal och vi fick ta sky train dit. Spännande som sagt. Men vi hann! 

Planet mot Malé var superstort (totalt 8 stolar per rad) men det var under 50 personer med på planet. Nästan tomt. 
(null)

Något hände när vi gick på planet, jag fick ont i huvudet och kände mig helt "nedtryckt i skorna", mycket märkligt. Inget matlust, inte sugen på gratisvinet. Haha, illa! 

Den flygningen, som var strax över 4h, kändes därför nästan längre. 

(null)

Vi landade sent på Malé men allt gick ju bra i alla fall. Tacksamma att vi hann med. Med oroliga över att våra väskor inte hann med. Thilda stod och kikade. Till slut kom de. 🙂
(null)
 
Vi gick ut från flygplatsen och hamnade rakt på kajen. Några andra gäster hade fått vänta på att vi skulle komma och alla var glada att hoppa på båten.  
Båtturen var skumpig men tog bara ca 15 minuter. I mörkret. Spännande! Vi fick ett varmt välkomnande på Malahini Kuda Bandos resort. 
(null)

(null)

(null)

Efter lite strul med kortbetalningen (panik) så fick vi till slut betalat. Sen fick vi vårt rum. På stranden. 

Vi somnade vid halv två. Thilda var övertrött och helt uppe i varv men efter lite sång somnade hon. 

Vi vaknade piggare imorse. 

Fler bilder kommer. 

Nyårsafton idag! 

/Charlotte

Mot värmen

Åh vad gott vi sov inatt! Vaknade en gång och var törstig men insåg att jag glömt att ta med vatten upp. Somnade om. Sen vaknade Thilda och var törstig, jag frågade om hon verkligen måste ha vatten. Hon svarade "jag är svintorr i munnen", så jag fick gå ner och hämta vatten. När jag kom upp igen hade hon somnat igen. Jag somnade också och Thilda vaknade igen lite senare och bad om vatten, så det var inte förgäves. 

Nu ska vi boarda planet mot Singapore, hoppas att vi lämnar i tid för vi har bara 50 min mellan planen. 

Igår vad det några som missade sina plan i Helsingfors för att vi var sena från Sverige. Vi var ändå inte jätte sena så jag sa till Tom "hur vågar man ha mindre än 1 timma mellan planen"... och nu har vi det. Haha. 

(null)

/Charlotte

Hemma - med väskor

Allt gick bra och nu är vi hemma, har packat upp och andra tvätten är i maskinen nu. Äter lunch som består av pasta och kyckling från frysen till Thilda och gröt till Tom och mig. Det står saker överallt så ingen bild på vardagsrummet just nu...

Thilda blev så glad när hon såg att tomten hittat till Shanghai och lämnat paket under granen. 
(null)

En förändring på flyget. Vin och dricka var gratis. Wow! Men det blev två små glas vin till maten sen inget mer. Massa filmer fanns det att se (många julfilmer) och det är mycket bättre plats för benen än på SAS. Därför finnair oftast är dyrare misstänker jag... 
(null)

Nu ska jag fortsätta. 

Förresten så var temperaturen -2 här när vi var på väg hem. Wow. Kallare än i Sverige ju. 

/Charlotte