Lyckan över att vara tillbaka

Det finns ju väldigt många och mycket jag saknar från Sverige! Men... det är väldigt skönt att vara tillbaka hemma och tillbaka i rutiner. Lyckan jag kände när jag promenerade hem från skolan. Åh! Benen var trötta dock, det känns att de mest vilat under tre veckor... Verkligen dags att komma igång igen. Promenader är väl en bra start. 
 
 
 
Inatt vaknade vi vid halv två. Thilda ville ha vatten, vi gick på toaletten och hon undrade när det var morgon för hon var inte trött. Det första hon frågade var "var är pappa". Jag svarare att han var på jobbet, eller på hotellet, och då frågade hon när han kommer hem igen. "Snart bara tre nätter kvar" svarade jag. Sen sa hon att vi inte pratat om vad som var bra igår och vad vi såg fram emot imorgon. Thilda började (för ovanlighetens skull, hon brukar inte vilja det) och det hon såg fram emot var att det bara är tre nätter kvar tills pappa kommer hem när vi vaknar. Det bästa med dagen var bland annat att det var mysigt att läsa bok innan hon somnade. Vi läste Nils Karlsson pyssling och jag somnade till flera gånger, Thilda somnade innan boken var slut. 
 
Vi låg vakna i 2-2,5h, vi räknade sjöng och sjöng. Tände inte lampan. Det var mysigt, även om det är psyktiskt lite tufft att inte kunna sova på natten! ❤ Får ge det sju dagar har jag hört, då tidsskillnaden är 7h.
 
Thilda fick en nyårspresent av chauffören. Hon ville vänta till eftermiddagen med att öppna den för att hålla på överraskningen. (Det låter precis som mig men det var inte alls min idé. Jag blev faktiskt förvånad när hon sa det.) 😊
 
 
Thilda ville inte gå till skolan sa hon när vi var hemma. Hon ville hellre vara hemma med mig. Men väl på skolan gick det jätte bra, hon blev så hjärtligt välkomnad!
 
/Charlotte

Back to normal

Vi landade lite sent (inte mycket) i ett regnigt Shanghai. Ingen av oss hade sovit speciellt mycket, men vi var ganska pigga ändå. 
 
Bredvid oss var det som en stor låda, där jag trodde att mat och annat förvarades, men insåg att det var för personalen. De vilade där inne. Det fick plats två stolar på bredden och minst två rader. Stort var det inte. Väldigt dålig bild men det var som en stor låda. Precis bredvid våra platser.
 
Ayin hade kommit till huset strax innan oss. Vi packade upp och sen gick Tom och jag till receptionen och betalade vår räkning för januari, sen vidare till Pines för att handla. Thilda var hemma och lekte med ayin. 
 
Nu har vi nästan fixat klart hemma. Tom åkte nyss till tågstationen. Det bästa är att det är måndag idag så det blir ju en kort vecka. Snart bara tre nätter till att Tom kommer hem igen. 
 
Nu ska vi snart dra oss mot sängen. Hoppas på en god natts sömn. 
 
/Charlotte

I Köpenhamn

Nu har vi kommit en liten bit på vägen. 

Detta lilla planet åkte vi. Bokade platser längst fram för att komma snabbt av och på. Tji fick vi, alla fick gå på och av där bak. 
(null)

Bagaget kom med får vi hoppas. 
(null)

Vilket hej då vi fick. Mamma och pappa mötte upp oss och hämtade lakan och annat som vi lånat. ❤️
(null)

Thilda fick en tidning av mormor och morfar. 
(null)

På väg till frukost imorse. Det var tävling ner och jag fick ta hissen bestämde Thilda. (Jag vann inte...) 
(null)

God frukost! Gissa vems?! 
(null)

(null)

(null)

Jag sa till Tom igår att jag var så sugen på räkor, typ toast Skagen. Har också varit sugen på tonfiskröra. På frukosten fanns det räkröra. Mums! På lunchen fanns det tonfiskröra. Lycklig! 

Snart går vi på planet mot Shanghai. 

/Charlotte