Ett "litet" projekt

Imorse vaknade jag av att det blev varmt och blött i sängen... För andra gången i sitt liv kissade Thilda ner sig. Hon kände inte att hon var kissenödig och hade inte heller märkt att hon kissade ner sig. Slängde av kläderna (mitt linne också..) och la ett badlakan under lakanet, mellan det och skyddslakanet. Tänkte att nu var det nog lugnt att krypa ner igen (på Toms sida) så att jag kunde få Thilda och somna om en stund. Klockan var halv sex och hon behövde sova längre. Jag gick upp när Thilda somnat och gick till badrummet och gjorde mig iordning, men Thilda ropade efter en liten stund. Jag hämtade henne och vi duschade. Sen tog jag bort alla lakan och märkte att det gått igenom till bäddmadrassen. Klantigt av mig att inte ta bort alla lakan direkt för då hade det nog inte gått igenom hela vägen. Jaja, alltid lär man sig något. 
 
Det har tagit sin tid att fixa. Skyddsmadrassen la jag in i tvättmaskinen men den var nog för tung. Väldigt blöt när den var klar. Den har legat i torktumlaren ett bra tag men frågan är om den kommer bli torr där. Tyget runt bäddmadrassen tog jag av och la i badkaret med tvättmedel innan vi åkte till skolan imorgon. Inte hela dock (jätte stor, till dubbelsäng) men den delen som behövdes tvättas. 
 
På skolan var jag på möte idag mellan 08:30-10:00 för att lyssna på hur de förbereder barnen för Year 1, nästa år. Hur de utbildar barnen genom lek. Det finns en tanke bakom allt.
Kineserna är så oroliga över nästa år och den vanligaste frågan av föräldrarna med barn i Thildas ålder är tydligen "om barnen behöver börja gå på after school academic classes?" - förberedelser för att börja i Year 1. Det ska man alltså inte göra... Det var tydligt. 
 
När jag kom hem pluggade jag, åt lunch framför en föreläsning och Sui- och Tangdynastin, sen tog jag tag i tvätt. Skölja tre gånger och vatten överallt kändes det som... Det tog sin tid. Får nu se hur jag ska få det torrt. Det hänger över duschväggen på toaletten här nere och det droppar/rinner vatten. 
 
Nu har jag precis anmält mig till något jag inte alls känner för att göra. För att göra vår dotter glad. 
De har "Book week" på Thildas skola denna veckan. På fredag ska de till exempel klä ut sig till en bokkaraktär och gå en parad, som vi föräldar får titta på. Förra året var Thilda Pippi Långstrump. 
Föräldrar får komma till skolan och läsa för barnen under veckan och Thilda har pratat om detta hela förra veckan. Hon vill så gärna att jag kommer, men jag vill inte och har försökt komma undan. 😊 Insåg idag att jag får ta mig i kragen. Jag har anmält mig till att komma dit på torsdag eftermiddag och läsa. Det ska bli så kul att berätta för Thilda. 
 
Sängen strippad. 
 
Projektet...
 
 
Här ska vi sova inatt. Thildas första natt i sin säng. 😂 Det är sant. Jag har tänkt mycket på att hon ska flytta till sin säng. Det är väl egentligen rätt men jag njuter av tiden så länge Thilda tycker om att vara nära, hon växer så snabbt och snart lär hon väl inte varken vilja krama eller sova med mamma och pappa. Jag tror att närhet är bra och under natten så känner hon sig så trygg när hon känner att vi ligger brevid. I helgen när vi gick och la oss sträckte hon ut en hand om tog tag i Toms hand i sömnen. Gulligt! Hade Tom bott hemma hela veckorna hade jag nog tänkt annorlunda för då är det för trångt.
 
Det finns säkert andra infallsvinklar, känn er fria att berätta dem. Kanske hon inte blir så "självständig", vad vet jag. 

Nu ska jag snart hämta på skolan. Känns som att jag inte hunnit med någonting idag. 
Tur att dagen inte är slut ännu, och att det kommer en ny dag imorgon. 
 
/Charlotte

Kommentarer:

1 Hanna:

Vi samsover fortfarande.
Jag tror att alla barn ( och föräldrar) är olika och har olika behov.
Jag njuter sålänge jag kan av att samsova
Kram

2 Hanna:

Vi samsover fortfarande.
Jag tror att alla barn ( och föräldrar) är olika och har olika behov.
Jag njuter sålänge jag kan av att samsova
Kram

Svar: Det är ju så mysigt! Tom är dock inte lika övertygad... men vi bestämmer ju som är hemma mest. 🙂 kröp precis ner bredvid Thilda i hennes säng. Min är inte bäddad ännu sedan olyckan häromdagen. Men nu är nog allt torrt. Kram kram ❤️
Charlotte Karlsson

Kommentera här: