Men mamma...

Det här med måltiderna. 
Jag har ju förstått att det inte bara är vår dotter som är kräsen i alla fall. Vänner har samma problem. Thilda tappar ju även så lätt fokus när vi äter. Jag har tagit bort allt vad TV och Ipad heter (det är så lätt att hamna där när vi bara är två som äter alla måltider) (klart det finns undantag) men hon tappar fokus ändå. Börjar leka med sina bestick eller vad som helst som finns på bordet. Jag vill egentligen inte ta diskussioner vid matbordet, för jag vill att det ska vara en trevlig plats och en trevlig stund, men det blir ju så. Väldigt ofta. Usch. Jag vill verkligen så gärna att det ska vara lugnt, trevligt och att vi pratar om dagen. Äter allt enligt tallriksmodellen, osv. Haha. En utopi kanske. Några dagar denna veckan har det slutat med att Thilda säger, gråtande, "Men mamma, jag trodde att vi skulle ha en mysig middag". Jag får ångest. Inte alls bra. Någon som har något/några tips?
 
När jag frågar Thilda om vad hon äter till lunch i skolan så säger hon varje dag "ris". Jag försöker komma ifrån det och vi har börjat prata färger. Ris är ju vitt men har hon ätit någon annan färg? Rosa häromdagen - lax - det var ju ganska roligt. Kanske motiverar lite. Värt ett försök i alla fall. 
 
Men sen har Thilda fått en himla fantasi också så man vet ju inte vad som är sant. Hennes fröken har varit borta under 1,5 vecka eftersom hon hade tappat bort sitt pass. (Tror jag var anledningen.) Men igår kväll sa Thilda att hennes fröken hade varit tillbaka och hållit i "Art class" och sen hade hon läst en bok för dem och varit med när de lekte ute. Det kom sen fram att det inte alls varit så. Thilda säger "mamma, jag gillar att lura dig". Haha, när det ändå är så oskyldigt är det väl ok. Fast inte ok ändå. Men gulligt. 
 
En selfie. Inte speciellt nöjd med den men ändå... Ser ut som att jag inte har ringarna på mig ju. Men det måste väl vara fel hand eller? Tom, jag kan lova dig att jag har dem på mig. 😍
 
Jag fick förbi grannen en sväng då några av tjejerna var där och gjorda julkransar. De blev så himla fina och det var så mysigt. Julmusik i högtalarna. 
 
/Charlotte
 

Kommentera här: