Tårar i ögonen av stolthet och glädje

Idag är det ingen skola för Thilda och anledningen är att det är parent-teacher intervjuer hela dagen. Då lärarna träffar alla föräldrar. Jag hade bokat en tid 10:45 för att hinna dit lagom efter att våra gäster åkt. (Thilda hade inte gått till skolan i vilket fall som helst för hon är fortfarande inte kry.)
 
Thilda fick sitta i vagnen och även stanna kvar där under tiden jag pratade med lärarna, utanför klassrummet. Jag blev så glad och stolt för de hade bara superlativ att säga, de var så positiva. Thilda är en bra kompis som bryr sig om alla. Hon får alla vara med i leken och får dem att skratta. Delar med sig och väntar på sin tur. Jag fick tårar i ögonen då och får det nu igen. Stolt mamma. Jag frågade om det fanns något vi kunde jobba på hemma och de sa att de fått samma fråga från fler föräldrar. Fröken började prata om att läsa mycket, prata om varför saker händer i böckerna och vad Thilda tror kommer hända härnäst. Samt alfabetet om Thilda är intresserad. Men inget som är måste... Min fråga syftade mer på beteende, sist fick vi ju feedback att Thilda inte alltid ville plocka undan efter sig efter att de hade sovit, bland annat. Men det var inget kopplat till beteende sa lärarna idag. 
 
Jag misstänker att de fått frågan tidigare från kinesiska familjer. De är fruktansvärt (väldigt) målinriktade och ambitiösa! Jag hörde någon sa att när de börjar med fiol (nästa år, efter sommaren, för Thilda om vi är kvar) så får de kinesiska barnen öva mycket hemma och blir därmed snabbt mycket bättre än alla andra barn. Inte lika kul sedan för de som ligger efter. Men det är bara vad jag har hört. 
 
Chaufförens son är 14 år och han går upp 04:00 varje morgon för att studera för att bli bäst i klassen. Minst sagt ambitiöst. 
 
Vi "firade" med en fika på Wagas. Thilda fick en choklad-tårta-bit och jag trotsade mig själv och tog en yoghurt istället för en god kaka. 
 
Imorse vid nio åkte Anneli, Noel och Olivia till flygplatsen för att åka hem till Sverige. Det var ledsamt för vi har haft väldigt roliga dagar! Tiden har gått för snabbt! Egentligen har vi inte haft någon kväll att kunna umgås i lugn och ro, förrän igår. Första kvällen var alla väldigt trötta - såklart eftersom det var resdag! Sedan har jag fått gå och lägga Thilda tidigt eftersom det varit skoldagar och det tar sin tid innan hon somnar. Igår satt vi och åt middag länge (hemleverans från Geneva), drack vin, åt glass och chips. Och pratade massor om allt möjligt. Det var så trevligt och gav massa ny energi! 
 
Den klassiska "avskedsbilden". <3
 
Och en bild på oss alla. 
 
Nu har vi inga fler besök inplanerade tyvärr. Det är så roligt att ha det att se fram emot. Så om ni är sugna på att se Shanghai (och/eller umgås med oss) - boka bara! 😊
 
Nu sover Thilda och jag ska försöka få lite gjort. 
 
Njut av dagen! Det ska vi göra. Och kurera Thilda så att vi kan gå på -ett mycket efterlängtat - treårskalas imorgon. 
 
/C

Kommentera här: