Otroligt tacksam

Vi somnade strax efter nio igår, alla tre. Thilda i en säng, Tom och jag i en. Det var lite trångt, men mysigt! Sov ganska gott och vaknade vid sex-tiden imorse. Lagom för att göra oss iordning för frukosten som öppnade halv sju. Vi åt i lugn och ro, gott var det. 
 
 
Mörkt var det. 
 
Efter att borstat tänderna tog vi hissen ner och hoppade in i en taxi. För 24 Hong kong-dollar (nästan som SEK) kom vi till tåget upp till utkiksplatsen. 
 
Det var knappt något folk där alls och vi köpte snabbt biljetter och gick mot tåget. Vi kom precis för tåget åkte så fort vi satt oss på plats. Det var vi och två familjer till på tåget, som rymte många fler. (240, 120 i varje vagn)
 
 
Jag var dock inte beredd på att tåget skulle gå rakt ut. (Mamma, inget för dig!) Faktiskt riktigt läskigt!
 
 
 
 
 
 
 
När vi kom upp fick vi åka flera rulltrappor för att komma upp till utkiksplatsen. 
 
 
Vyerna var magiska. Det var moln när vi kom upp men solen visade sig en liten stund när vi var där uppe. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Många bilder blev det. 
 
Sen tog vi oss ner för alla rulltrappor igen. 
 
 
 
Julskyltningen är jättevacker!
 
 
 
 
Ett gammalt tåg. 
 
Gick in en sväng på ett stort köpcentrum som låg i byggnaden bredvid. Men vara för att låna toalettten, allt var stängt. (Klockan var då runt halv nio på morgonen.)
 
 
 
Thilda vill fotas med alla roliga figurer. 
 
 
 
På väg ner igen. 
 
 
Det syns inte på bilderna men det lutade riktigt mycket!
 
 
 
 
Väl nere hoppade vi in i en taxi igen och åkte mot världens längsta rulltrappa. Färden kostade återigen 24 Hong kong-dollar. 
 
 
Jag får skriva mer om dagen senare. Men vi är otroligt tacksamma för upplevelensen, ångrar inte för en sekund att vi valde att stanna här två nätter på väg till Bali. Det är en fantastisk stad!
 
/Charlotte

Kommentera här: