Översvämning i köket

Efter ett litet mellanmål gick Thilda och jag en liten sväng till lekplatsen. Vi träffade Thildas kompis och hennes mamma och bror. Mysigt att ses igen!
 
 
Vi vara bara där en kort sväng för jag är nöjd att Thilda har orkat med skoldagen idag. När vi kom hem skulle ayin precis gå trodde jag. Jag öppnade dörren och på soffan sitter Thildas kompis. Ayin hade visst släppt in henne. Ayin höll på för fullt i köket för det hade visst svämmat över ur de två golvbrunnarna. Hon hade ringt receptionen och en kille var redan utanför och försökte fixa. Han fick ordning på det till slut och ayin gick hem. Jag ringde dock receptionen igen och bad dem komma och hämta mattan för att tvätta den. Vattnet som kom upp var verkligen inte fräscht och mattan går nog inte in i vår maskin. Hoppas att det där var första och sista gången det hände. 
 
Sen åt vi, tittade på julkalendern och gjorde läxor. 
 
 
Det går framåt med orden. Thilda har lärt sig att känna igen orden men vi över på att faktiskt läsa bokstäverna och orden. Lättare med kinesiskan då ett tecken är ett helt ord. Thilda kan redan sjunga sånger i sin kinesiska läxbok eftersom hon lärt sig tecknen. Det lär ta längre tid att kunna sjunga en sång på engelska. 
 
Nu till något annat. Vad tycker ni om julkalendern? Jag blir mer och mer irriterad för varje gång. Thilda har aldrig ens tänkt tanken att "tomten inte finns", nu tjatas det om det hela tiden i julkalendern och då kan ju tanken lätt poppa upp. Jag vill gärna att hon tror på tomten ett tag till. Vad tycker ni? Är det ok? Annars är den verkligen jul-mysig. 
 
/Charlotte
 

Kommentera här: