Rulltrappan går antingen upp, eller ner

Vi hoppade av vid rulltrappan och undrade om vi kommit rätt. Det visade sig att delar av rulltrappan (som var flera etapper rulltrappa) renoverades. Det visade sig också att det bara var en rulltrappa, och vanliga trappor brevid. Antingen går rulltrappan ner, eller upp. Beroende på tiden på dagen. När vi kom dit gick rulltrappan nedåt. Morgonrusningen för de som bor på berget och ska ta sig ner till jobbet i stan. Vi började gå uppåt, vi gick och gick och fick ta av oss plagg efter plagg. Det var drygt tjugo grader och varmt att gå i trappor. 
 
 
 
 
 
En kör som sjöng vackra julsånger. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Thilda kämpade på väldigt bra!
 
Massa mysiga ställen på vägen. 
 
 
 
När vi nästan var uppe insåg vi att rulltrappan skulle ändra riktning klockan tio. Klockan var då strax innan tio. Vilket skulle innebära att vi skulle få gå ner också. Det orkade varken Thilda eller Tom och vi ställde oss på rulltrappan neråt. Vi hann ända ner innan den vände. 
 
 
Massa kvinnor satt ute på kartong-bitar, i hela stan kändes det som. Vi förstod aldrig varför. 
 
 
 
Vi gick ner mot vattnet för att hitta något ställe att ta en fika på. 
 
 
 
Vi hittade ett kafé på ett tak. 
 
 
 
 
Sedan gick vi hamnpromenaden hem. Såå många glada människor. Julmusik överallt och dansande, glada människor som sagt. Det smittar!
 
 
 
 
 
 
 
Julpynt överallt. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Thilda och jag tog en lunch på hotellet när vi kom tillbaka. Vi hittade den saknade restaurangen (som vi inte hittade igår) och åt en ljuvlig lunch. 
 
 
 
Det bjöds på frukt efter maten. 
 
Sen gick vi till rummet för att vila. Thilda har sovit, Tom har läst och jag har softat och pluggat lite. 
 
/Charlotte

Kommentera här: