Svårt att slänga

I eftermiddag får vi storstädat hemma (4 gånger per år) och nu på morgonen har jag förberett. Städat undan tvätt, leksaker och annat. Nu hämtade de precis gardinerna och ikväll lär det kännas som att sitta på en scen i vårt vardagsrum. Lyckligtvis kommer gardinerna tillbaka på fredag. 
 
Thilda vill helst att jag sparar alla kartonger för henne. Sen pysslar hon med dem. Denna kartong-bit har stått i Thildas rum nu i några veckor. Idag slängde jag faktiskt ut den, även om det bar emot. Jag älskar hennes teckningar och konstverk. ❤ 
 
 
Skulle kunna tro att det är lilla familjen på bilden. 
 
Nu sitter jag och dricker te och äter pepparkakor. Jag måste komma igång och borde göra kinesiska-läxan. Utöver det så kliar jag mig i huvudet. Jag kammar och kammar men hittar inga löss. Kan de finnas där ändå? Jag har långt och mycket hår och kanske tappar jag dem på väg med kammen genom håret? Igår fick jag låna ett schampo som ska hjälpa mot torr hårbotten, håll tummarna för att det hjälper. Jag får panik när jag tänker på löss och att jag inte har något lus-schampo från Sverige. 
 
Igår kom första antagningsbeskedet. Jag kom in på tre kurser som det ser ut nu - Affärssystem, Projekledning (grundläggande begrepp och metoder) och Controller 2 - Kalkylsystem i företagande. En kurs är första perioden, en andra perioden och den tredje är hela våren så upplägget är ganska bra. Controller 2 är en fortsättning på Controller 1 som jag läste nu i höst (och jag såg precis att jag fick A på hela kursen, jippie). Jag är dock lite ledsen att jag inte kom in på varken kinesiska eller spanska. Men jag får vara glad för dessa tre. 
 
En av de saker psykologen sa i lördags var att jag måste tillåta mig att vara ledsen för saker, även om det finns så många många saker att vara glad och tacksam för. Jag är nog "bra på" (fast egentligen inte, jag försöker i alla fall) att trycka bort det som gör mig ledsen och fokusera på det som är bra. Det är inte alltid bra. Att vara ledsen för kurserna är dock inget bra exempel men jag kom och tänka på det när jag skrev det. Ingen är mer än människa och vi gör så gott vi kan. 
 
Nu tar jag en till pepparkaka. 
 
Ta hand om dig! ❤
 
/Charlotte

Kommentera här: