Träffa Aske

Aske är Idres maskot. En ren. Eller Älg som jag kallade honom första gången vi var här... vi var i sportaffären och jag såg Aske, då sa jag till Tom "titta, en älg". Tjejen i kassan sa "hrm... det är en ren". 

Vi träffade Aske i förrgår i backen och Thilda sa då att hon trodde det var en person som var utklädd. För renar går ju på fyra ben och det gjorde inte Aske. Men igår var det avslutning med skidskolan och då skulle barnen åka skoter för att träffa Aske. Spännande. 

(null)

(null)

Thilda var väldigt taggad. När vi väl kom till våffelstugan fick alla sätta sig på marken i en ring. 
(null)

Aske dök upp, till barnen glädje. Barnen fick ställa frågor (Aske hade ätit 22 varmkorvar till frukost...) och barnen sjöng en sång för Aske. Sen fick de som ville en kram. 

Thilda har inte sagt något mer om att hon tror att Aske är en utklädd person. 🙂
(null)

(null)

(null)

Barnen fick varm saft och pepparkakor innan vi åkte tillbaka. 
(null)

Barnen fick medalj och diplom. En chokladmedalj. Glad Thilda! 
(null)

(null)

(null)

Vi hann med lite lek i pistmaskinen också. 
(null)

Sen åkte vi lite till och Thilda tog sig ner för backen själv utan problem. Körde helst ifrån mig och åkte själv. Sen fick vi lämna tillbaka skidorna och tog så en sväng till receptionen för ett ärende. Himla mysigt i receptionen. 
(null)

Varma mackor till middag och städning varje ledig stund igår.  

Hade gärna stannat några dagar till som sagt. Nu när det skulle snöa några dagar. Mys. Men ska bli kul att komma till Göteborg också. 

På återseende Idre! 

/Charlotte

Kommentera här: