Ett besök hos doktorn

Thildas ögon var kladdiga när jag hämtade henne på skolan. Lärarna berättade att hon hade varit hos syster på eftermiddagen, som hade tvättat hennes ögon. (Men de rådde inte om att besöka läkare, bara att hålla det under uppsikt.) Jag tänkte att det kanske var bäst att boka ett besök hos doktorn ändå för att se vad det var. 
 
Jag ringde kvart över tre och fick sista tiden, halv fyra. Vilken tur! och tur att vi faktiskt hade möjlighet att hinna. Vi var där prick halv (efter att först ha kört till fel ställe).
 
 
Först blev vi inskriva och Thilda fick en äpplejuice-festis. Sen fick vi träffa en sjuksyster och Thilda fick göra ett syntest. Hon såg jätte bra och jag blev förvånad hur många bokstäver hon ändå kunde.
 
Sen var det vidare in till läkaren som tittade med ljus i Thildas ögon. Det var någon bakterieinfektion av något slag (om jag förstod läkaren rättt). Vi fick droppar att ta varannan timme och salva att ta innan läggdags varje kväll. Med protester har det ändå gått ganska bra. Thilda var duktig.
 
Thilda hittade en liten lekhörna. 
 
 
 
 
Utanför sjukhuset. En annan del av sjukhuset än den vi besökt tidigare. 
 
 
Skönt att veta att Thilda ser bra. Kan ju hoppas att det håller i sig. 
 
Thilda somnade till en Pettson-bok för en stund sedan, helt utslagen. 
 
Jag äter kvällsmat men ska snart också gå upp och lägga mig. Med en ny, förhoppningsvis god, bok. Njutning. 
 
Men först ska jag maila lärarna. Droppar varannan timme gör att jag får hålla Thilda hemma imorgon. Vet ju inte hur smittsamt det är heller, vill inte ge det till någon annan. 
 
/Charlotte

Kommentera här: