Känner sig liten

Igår kväll när jag precis skulle lägga mig och sova (det var väl precis innan tio) så började Thilda gråta och vrida sig i sängen. Tog sig om magen och drog upp benen mot magen. Jag märkte att hon verkligen led. Men hon hade fortfarande ögonen stängda och jag kunde inte riktigt förstå vad som var fel. Men gissade att det var magen och hon mådde illa. Fick lämna henne ändå för att hämta hink och handdukar. Skrev till Agneta och bad om hjälp med vatten för hade märkt innan jag gich och la mig att vårt var nästan slut. Agneta kom snart med vattnet och erbjöd sig även att stanna, jätte snällt. Jag hade då, genom att klappa Thilda på ryggen och sjunga för henne, fått henne att somna. Men hon sov oroligt. Jag gick upp igen och försökte varva ner men det gick sådär, har aldrig sett Thilda sån innan. Och jag har fortfarande väldigt svårt för det här med magsjukdomar...  uppenbarligen. Efter en stund började hon gråta igen och vrida sig, klaga. Men fick henne att somna om igen till slut. Usch vilken oro. Jag somnade nog till slut med ljuset tänt, håret uppsattt, glasögonen på. Hörde Thilda en gång till men inte lika farligt. Sen sov hon hela natten. Jag sov inte bra men skönt att Thilda ändå kunde slappna av sen. 
 
Jag kände mig väldigt liten och hjälplös. Orolig. Försökte verkligen meditera för att övertala mig att varva ner och somna men det var svårt. Men det är så det är att vara vuxen. 
 
Strax innan sju tassade hon in till mig. Pigg och glad som en lärka och kom inte ihåg något från natten innan. Mycket märkligt. Men så tacksam om hon mådde bra igen! Jag har funderat på om det var något hon ätit eller något annat. Jag vågade faktiskt inte ta salvan i ögonen ikväll, ifall det var den. Dropparna har vi tagit varannan timme hela dagen. 
 
Så jag har haft Thilda hemma idag i alla fall för att ta dropparna och att inte smitta någon. Jag borde ju förstås inte tagit med henne till lekplatsen igår eftermiddag. Man lär sig. I eftermiddag har vi hållt oss hemma, ingen lek med andra barn på hela dagen. 
 
I eftermiddag fick Thilda en glass som hon ville äta ute på trappan. Jätte mysigt! Får berätta mer om dagen imorgon. Jag har verkligen inte hunnit något idag. Fick dessutom betyg på mitt (vårt, tillsammans med en annan tjej) arbete i kursen ledarskap och team och fick G. Inte så nöjd. Tyckte nog att vi var bättre än så. Men kunde ju varit värre antar jag... 
 
Njut av dagen!
 
/Charlotte

Kommentera här: