Orsakade email till hela Thildas årskurs

Om jag ska börja från början så vaknade Thilda förra söndagen med förkylning och lite kladdiga ögon. Vi tänkte att det var kopplat till förkylningen, blev inte värre. På måndagen såg det ännu lite bättre ut och förkylning ok så Thilda gick till skolan. När jag hämtade Thilda så sa fröknarna att hon hade haft lite kli i ögonen på eftermiddagen och varit hos sjuksyster som hade tvättat ögonen. Inga andra restriktioner men på väg hem från skolan tänkte jag ändå att det var bäst att kolla upp det. Jag ringde sjukhuset 15:15 och fick tid 15:30, vi hann precis i tid. Fick som sagt droppar och salva att ta i ögonen. Inga restriktioner om att "träffa inga andra för det är väldigt smittsamt" så vi gick ju dumt nog till lekplatsen när vi kom hem. Det borde vi förstås inte gjort förstår jag nu (lär aldrig göra om samma misstag igen). Thilda var ju hemma några dagar och hon vaknade redan dagen efter utan kladd, men röda ögon. Jag frågade skolan när hon fick komma tillbaka och de ville ha ett intyg från doktorn, jag tänkte "suck, då måste vi tillbaka" så jag ringde dem. Men vi behövde inte komma tillbaka, jag fick intyget skickat på mail dagen efter. Jag skickade det vidare till skolan och läraren återkom sedan och sa att det intyget var precis var det sjuksystern var ute efter. Thilda var välkommen tillbaka till skolan. 
 
En timme senare kom ett email till alla i Thildas årsskurs där det stod att "en tjej i K4A" hade fått en väldigt smittsam ögonsjukdom". Att alla skulle hålla utkik efter symptomen och absolut hålla barnen hemma om de såg något av det. Ooops!
 
Känner mig dum som själv inte förstod det när jag var hos doktorn. 
 
Idag är sista dagen att ta droppar och salva, skönt det. Thilda har varit duktig, det är ju inte helt bekvämt att få varken droppar eller salva i ögonen. 
 
Idag ville Thilda ta bild på dessa killar på skolan (är det en tjej längst till vänster? Nu blev jag osäker). Tror att hon är lite förtjust, eller blev imponerad av dem när de sjöng på skolan, för hon vill alltid att vi ska ta bild på dem när de visas på den stora TVn i skolans lobby. 🙂
 
 
/Charlotte

Kommentera här: