En accident

Inatt (någon gång, jag vet inte när) ropade Thilda "mamma". Jag hann tänka att "jag orkar inte gå in till Thilda, hoppas att hon somnar om", innan hon kom springande. Hon kröp ner tätt intill mig och vi somnade om. Det var såå mysigt. Men jag sover inte bra för Thilda rör sig och drar av täcket. Jag lägger på täcket på henne, och mig, igen. Om och om igen. Men mysigt som sagt. 
 
Imorse när Thilda gick på toaletten (kanske 15 min efter att hon gått upp) sa hon "mamma, det hände en lite accident (olycka) inatt". Jag sa, hmmmm vad? Thilda "Jag råkade kissa ner mig lite i sängen." Jag frågade hur mycket och hon sträckte ut armarna max åt båda håll. Hmmm, alltså inte så lite. "Det var därför jag kom in till dig" sa Thilda. (Åh, inte så mysigt längre alltså.)
 
Jag fick rusa upp och försöka rädda det som räddas kan. Men tack vare madrasskydd så gick det nog ganska bra ändå. Och Thildas madrasskydd är ju så pass litet att det går in i tvättmaskinen. Det var bara att slänga allt tvätten och Thilda in i duschen. Men vi hann i alla fall till skolbussen. Det mesta går om man vill. Thilda sa att hon inte vågade säga något först för att hon var rädd att jag skulle bli arg. Jag blev inte arg (bara lite) men sa att hon måste säga till mig direkt i fortsättningen. Jag tar nog på mig lite av skulden för att jag gav henne för mycket att dricka igår kväll.  
 
När Thilda duschade satte jag upp håret så här. Thilda tyckte att det var coolt och ville gå till skolan så och det fick hon såklart. 
 
 
 
Ny dag är startad. Jag tragglar ekonomi och gick precis in i vårt gemensamma dokument för att lägga in mina uppgifter. Vi har nämligen delat upp det och gör tre var till att börja med, innan vi ska börja lägga in i systemet. Jag var rädd att de redan gjort allt sitt och även fortsatt (vi har deadline idag för våra tre uppgifter), jag blir så stressad när alla andra ligger långt före. Men de har inte heller lagt in så mycket ännu. Skönt. Verkligen en lättnad. 
 
Idag ska jag hämta Thilda från hennes after school acitivity eftersom hon inte kan ta skolbuss då (slutar först 16:00). På compoundet har vi en buss som varje dag åker några gånger till Carrefour. Carrefour ligger ganska nära skolan och jag tänkte att jag och Thilda skulle försöka ta den bussen hem i eftermiddag. Vi får göra ett försök. 
 
/Charlotte

Kommentera här: