Jul i vårt hus

I torsdags julpyntade Thilda och jag. Det är ändå slutet på november och vi ville överraska Tom. Det tog sin tid. Vi var hemma strax efter fem från tennisen och började då sätta ihop granen. När ayin var klar med middagen och gick hem klocka sex var vi precis klara med att sätta ihop granen.  Inga kulor eller annat ännu alltså. Vi åt snabbt och fortsatte. Det blev något sent upp för att göra iordning Thilda för sängen men vi hann faktiskt nästan klart. Det var svårt att hålla hemligheten för Tom när han ringde men roligt att överraska. 
 
 
 
 
Idag gick vi en sväng till ett köpcentrum där vi inte varit innan (MixC mall), lite längre bort än Flower market. Det var superstort och hade jättemånga märkesbutiker. Vi letade efter en speciell butik och hittade den, den var dock mycket mindre till Toms stora besvikelse. Himlen var lite mörk och det började droppa lite lätt. 
 
 
 
 
När vi gick därifrån, mot Alatown, började det regna mer. 
 
Vi tog en lunch på det Mexikanska stället på väg hem. Gott som bara den!
 
Men Thilda började känna sig frusen och inte helt kry. Hon kändes varm på pannan. Efter ett kort stopp på Flower market på väg hem tog vi oss snabbt hemåt för att Thilda skulle få vila. 
 
 
 
Det blev en krans till dörren och en ny ljusslinga till granen, eftersom en av de två vi har var trasig när jag tog fram dem. 
 
En kommentar förresten på gårdagens kakbak. Det som inte syns på bilden var att fyra ayis var där och hjälpte till (och nästan tog över bakningen från barnen). En av mammorna sa att en av tjejerna var såå effektiv och gjorde såå många pepparkakor. Den yngsta av tjejerna. Jag var lite skeptisk till hur många kakor verkligen barnet hade gjort själv. 🙂 Jag försökte låta Thilda baka själv, även om hon behövde lite hjälp med att få kakorna till plåten när de skulle in i ugnen. I vilket fall som helst så hade alla väldigt roligt. 
 
 
Nu kanske det är dags att väcka Thilda. Eller så kanske jag tittar på min ekonomiuppgift. Min debattartikel i Retorikkursen (inlämning måndag) börjar närma sig klar. Jag skriver om flygets miljöpåverkan på miljön. 
 
/Charlotte
 

Kommentera här: