Lunginflammation - inte att leka med

Thilda vaknade med drygt 39 graders feber inatt så imorse bokade jag tid på sjukhuset. Jag bokade det närmast oss, utan att fråga någon (försäkringen) om "lov". Vi kom dit och fick ta tempen (Thilda hade ingen feber då) och väga Thilda. Sen in till doktorn som lyssnade på lungorna, tittade i halsen och öronen. Hon hörde något när hon lyssnade på lungorna och ville ta blodprov och röntga lungorna.
 
Röntgen tyckte Thilda lät roligt. Blodprovet var mindre roligt. De stack henne i fingret och sen satt sköterskan och pressade för att få ut blod. Efter en stund tyckte Thilda att det var väldigt obehagligt och sa att hon hade ont i magen. Jag tror att hon var illamående. Blek i ansiktet och jag la henne på sängen för att vila. Nu har jag lärt mig att jag alltid ska ta med något sött när vi ska till doktorn, det hade nog varit bra i det läget. Det blev i alla fall bättre och det lilla blod sköterskan fick ut räckte som tur var. 
 
 
Jag bar Thilda ner till våning ett för röntgen. Vi köpte en klubba och äpplejuice på vägen och Thilda kände sig bättre. På röntgen-avdelningen fick Thilda klä om. Vid röngten fick hon "krama" en maskin och hon var jätte duktig. Jag sneglade på bilderna och misstänkte att det var något som inte stämde. 
 
Vi kom in till doktorn, en våning upp, lite senare igen. Hon sa att Thilda hade en kraftig lunginflammation på ena lungan. Thilda skulle få antibiotika som spruta i två dagar och sen, om det är bättre, drickbar (tror jag). Slemlösande medicin fick vi också hämta ut. 
 
Thilda blev väldigt orolig för sprutan, vilket visade sig var två sprutor - en i varje ben. Sköterskan sa att de gjorde ont och att vi skulle hjälpas åt att hålla fast Thilda. En höll i benen och jag fick hålla armarna med två tjejer tog en spruta i varje ben. Det var fruktansvärt. Thilda skrek som en stucken gris och det gjorde visst väldigt ont (som sköterskan sa).
 
När det var över fick vi sitta kvar i väntrummet i 30 min för att se att inte Thilda fick någon reaktion. Jag kikade på benen efter trettio minuter och det såg bra ut. Jag visade Thilda de två små plåstren men det skulle jag visst inte gjort. Hon blev förvånad att det var två, trodde vara att de tagit en spruta. Sen sa hon att hon hade ont i magen och att det kändes som hon hade ätit för mycket. Trots att klockan var halv ett och vi inte hade ätit sen frukost. Illamående tror jag som sagt... Jag stoppade klubban i munnen på Thilda och det lugnade sig lite. Jag bar henne ner för hon hade ont i båda benen så fort hon rörde dem. Vi hämtade medicin, skrev på fakturan och kunde ta oss hem. Jag bävar för när vi ska dit imorgon och ta sprutorna igen. 
 
Sjukhuset är nyöppnat, på ny plats, sedan några veckor och var verkligen jättefint. Ligger närmare oss nu också. 
 
 
Thilda vilar nu, jag försökte också (eftersom jag var vaken några timmar inatt) men somnade inte. Det får bli en tidig kväll för oss båda. 
 
Ta hand om dig och njut av dagen!
 
/Charlotte

Kommentarer:

1 Anonym:

Men jösses, stackars liten ❤️ Hoppas hon kryar på sig snabbt. /Annica

2 Anonym:

Men jösses, stackars liten ❤️ Hoppas hon kryar på sig snabbt. /Annica

Svar: Tack snälla Annica! ❤️ Thilda verkar bli snabbt bättre med antibiotikan. Kram
Charlotte Karlsson

3 Katrin:

Krya på dig Thilda! 💕💕💕

Kommentera här: