Kocken Thilda

Idag var Thilda pizzabagare. Vi kom dit för att kolla läget efter 30 min och då satt de flesta barnen och smaskade på sina pizzor. Thilda hade sagt till fröknarna att hon gjorde sin pizza till sin pappa och mamma. Hon hade inte ätit en bit. Vi fick ställa upp. Det var gott! (Lite mer ost hade dock inte skadat. 😊) 
 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

När vi gick till middagen gick vi förbi en servitris som sa "ni hao" (hej på kinesiska) jag sa "ni hao" tillbaka utan att tänka. Hon blev förvånad (och jag också) och insåg sitt "misstag". Vi skrattade alla och hon ändrade sig till "sawadekaaa". Hur det nu stavas. Hej på Thailändska. Lustigt! 

Thildas fina flätor som hon fick på barnklubben. 
(null)

(null)

Förresten så har vi köpt ett paket på en viss summa pengar (att handla för här under vår vistelse) för vi fick då 15% på alla köp. Tjejen frågade när vi skulle betala om vi ville betala med svensk valuta eller Thailänds valuta. (Svenskt kort.) Vi valde lokal valuta, som tur var. Vi hade nämligen förlorat 300 sek på att välja att betala i svensk valuta. Tänk på det när ni handlar utomlands med svenskt kort och får frågan. Välj alltid lokal valuta. Vem tar mellanskillnaden kan man undra?! 

Nu sover familjen och jag ska strax släcka. 
Godnatt! 

/Charlotte 

Kommentera här: