Räkna matte - bak och fram

På väg till skolan berättade Thilda för mig att barnen hade fått göra ett mattetest i skolan. Fröken hade sagt till barnen att de skulle ta god tid på sig "för förra året hade barnen skyndat sig och fått massa fel på grund av det". Thilda tyckte att det gick bra men att hon hade fått tre fel. Hur vet du det frågade jag och då sa hon att hon hade fått en massa "checks" (bockar) men röda ringar kring tre av svaren. Thilda var nöjd. Tydligen ska vi (jag) få se resultatet på mötet med lärarna nästa vecka. Nästa fredag är nämligen skolan stängd på grund av parent-teacher interviews. Igår fick jag mail om att skolan även är stängd måndag och tisdag veckan efter på grund av China Export Expo. Jätte mysigt att ha Thilda hemma men jag hinner ju egentligen inte... Det får lösa sig! 
 
Tillbaka till matten. Thilda ville gärna visa mig några tal i bilen och jag fick leta efter papper i väskan. Jag hittade inget men hittade ett litet nagelfilsfodral som vi kunde använda. Thilda skrev tal till mig och vi räknade. En gång skrev hon från höger till vänster och femton blev femtioett. Det är mycket man ska lära sig. 
 
 
Idag pluggar jag enligt en metod som jag lärde mig av minnesmästaren igår, så nu måste jag fortsätta. Ska även göra klart två morotskakor (förberedda igår) som ska till dagens Bake sale. Mycket möjligt att jag måste stödja dem och köpa några kakor också. 
 
 
 
Förresten är vårt internet under all kritik idag. Kanske beroende på den där China export expo som är på gång... 
 
/Charlotte

Kommentera här: