Favoriten just nu

Åhhh som jag njöt vid middagen. Vi åt stekt lax, potatismos, citron och avocadosås. Det var såå gott. Om man får säga det om det man lagat själv. Lunchen hittade jag i frysen och det var ingen njutning på hög nivå, men jag blev mätt (pasta, champinjoner och lite kyckling. Utan sås.) men middagen. Mmm. 
 
Thilda åt lax och pasta och var också riktigt nöjd. Vi älskar lax. Jag försöker äta fisk en gång i veckan. Ärligt talat vet man inte vad det är för fisk här så oftare vågar jag nästan inte äta det just nu. Laxen är köpt på IKEA så hoppas ändå att den är ok. Jag har kvar en burk tonfisk från Sverige så den får det bli nästa vecka. 
 
 
En bild från Thilda till pappa. Hon skickade en slängpuss på nästa bild. 
 
Annars har dagen var full av lektioner. Efter lunch hade vi en paus och jag tvingade med Thilda till affären. Thilda cyklade och jag gick. Sen hem för nästa lektion 14:00-14:40. Klockan tre var det dags för Kung Fu. Thilda hade jätteroligt idag också!
 
 
 
Jag njöt i skuggan. Alltså, jag ÄLSKAR att läsa! Som tur var fick jag låna fem böcker av Agneta igår för nu är mina slut. Jag ska ta med några (engelska) till Geneva nästa gång och fråga om jag får byta dem i deras lilla "bibliotek". 
 
Thilda somnade innan, helt slut. Idag hann vi med ungefär 30 minuter läsning innan hon somnade och det var väldigt mysigt. Vi måste ta oss tid till det oftare! Jag vill att Thilda ska älska att läsa lika mycket som jag. Jag har fått så mycket gratis när jag var mindre från läsning. Ju snabbare, och bättre läsförståelse, desto lättare är det att plugga. (Märkte jag kanske inte av...) Men stavning hade jag ganska lätt för i högstadiet minns jag. Jag såg det rättstavade ordet framför mig (inte så mycket nu längre) och det fick jag från all läsning. 
 
Imorgon ska jag skriva lite om Toms dagar (jag har fått några bilder idag). En cliff hanger. 😉
 
Njut fortsatt av dagen!
 
/Charlotte
 
 

Kommentera här: