Nu är det slut

Från Sverige tog vi med två påsar med Thildas favoritbröd och idag tog hon den sista polarkakan. Thilda var tårögd och ångrade sig (när den var tinad i micron) och ville spara den till helgen. 
 
 
Men det räckte ändå ett bra tag. 
 
Bilden är från i går. 
 
 
Igår tog vi oss ut en sväng på eftermiddagen. Thilda har velat äta lunch på McDonalds hur länge som helst. Igår hade jag lovat henne att vi skulle gå dit. Jag åt dock min lunch hemma innan vi gick (medan Thilda hade sin lektion). Det blev McDonalds vid Thildas gamla skola, för vi skulle sedan passa på att handla på Carrefour. 
 
 
En solig, fin och varm dag. 15 grader. Glad Thilda! Fast Happy meal, nuggets, här innehåller: nuggets, varma majskorn, mjölk/vatten och äpple. Går inte ens att välja pommes. Jag köpte till dem i efterhand och då blev totalen drygt 30 rmb. 
 
Vi tog hissen ner sen, för vi hittade inte rulltrappan ner. Undrar om tandpetarna är för att trycka på hissknapparna? Vi hade med oss hansprit som användes väldigt flitigt under eftermiddagen när vi var iväg. 
 
 
Smaskigheter på Carrefour (vi köpte inga). 
 
 
Vi testade självutcheckningen för första gången. Fascinerande hur mycket man kan göra trots att allt är på kinesiska. Det fanns en kille där som pratade något ord engelska och genom teckenspråk fick vi hjälp att betala för våra varor. Det var enkelt och vi göra det nästa gång igen. Smidigt!
 
Thilda skannade. (Hushållspapper var anledningen att vi gick till Carrefour, både billigast och bäst papper där. Som jag har hittat.)
 
En fin dag!
 
 
Igår kväll kom Tom hem. Thilda (och jag) har dock skola som vanligt idag. Tom ska till tandläkaren snart, första gången på tre år. 😊 Håll tummarna. 
 
/Charlotte

Kommentera här: