Två aha

Häromnatten när jag inte kunde sova fick jag två "aha". När jag vaknade hade jag glömt den ena... Imorse kom jag i alla fall på den andra så nu kan jag skriva inlägget. 
 
Nummer 1
Ayins goda grönsaker. Åhh vad jag kommer sakna dem! Hon steker dem i olja och massa vitlök (kokar dem ibland innan, kanske alltid). För ett tag sedan insåg jag varför de är så goda! När jag kom in i köket stod hon med sockerpåsen i högsta hugg för att hälla i stekpannan. Jag vet inte hur mycket hon hällde i, vill nog inte veta heller, men nu vet jag hemligheten! Jag måste nog vara med i köket en dag och skriva ner receptet, för trots onyttigt är det väldigt gott.
  
 
 
Nummer 2
Kanske du minns förra hösten/strax innan jul, när Thildas kompis hade löss? Jag kammande Thilda och mig med luskam dagligen (eller flera gånger dagligen) i flera veckor. Mitt hår kliade och kliade. I samma veva hade jag ett frisörbesök och jag luskammade därför ännu mer noggrant för att säkerställa att jag inte kom dit med något.Usch! Jag hittade aldrig någonting, varken på mig eller Thilda. Efter frisörbesöket blev kliet dock ännu värre och jag undrade om jag höll på att bli tokig. Inbillningssjuk? 
 
För någon vecka sedan (eller två) fick jag dock höra något. Katrin Z sa att hon inte visste om hon skulle fortsätta vara blond för hon stod inte ut med att det kliade så (av blonderingen) i hårbotten. Jag hade inte tänkt den tanken. Men speciellt här vet man ju inte vad de har i blekningsmedlet. Nu har jag inte blonderat det sedan innan jul och det kliar inte heller. Haha. Problem löst. Nu är det enda problemet att jag vill vara blond igen! Men det får i alla fall vänta tills vi är i Sverige igen. 
 
/Charlotte

Kommentera här: