Långa, och händelserika, nätter

Jag drömmer så otroligt mycket. Nätterna känns nästan längre än dagarna. Men det minns jag från när Thilda låg i magen också. Det kliade också väldigt mycket på kroppen med Thilda, och nu, men det har nästan gått över äntligen. Skönt. Men jag njuter och är väldigt tacksam för vår lilla juvel i magen. 
 
Igår, eftermiddag, ringde barnmorskan och sa att jag behövde järn. Mitt värde var 17 när det borde vara 50. Hon sa att jag skulle åka till apoteket igår eller idag för att köpa järntabletter. Jag försökte med att jag kunde äta blodpudding men det räckte inte alls sa hon. Jag fick köpt dem igår. Nu kanske jag blir superpigg då. Har dock inte känt mig speciellt trött och blev därför förvånad. 
 
Vad mycket vi fick gjort igår! 
 
Började på Thildas skola klockan nio. Fick träffa lärare och massa barn. Det var nämligen fritids och då var tre klasser (förskoleklass, 1, 2) tillsammans i samma lokaler. Två föräldrar (med barn) från vår föräldragrupp när Thilda kom var också där. Barnen skulle börja i samma klass som Thilda. Roligt!
 
Thilda hade kul och lekte. Jag fick massa papper med information om vad som gäller. Det är helt annorlunda från skolan i Kina. Verkligen. Vi var där drygt en timma. Thilda ville helst inte gå hem men hon sa också "Imorgon ska jag leka själv för idag har jag lekt vad de andra barnen velat. Imorgon ska jag leka med det jag vill." Jag hoppas att allt blir bra. 
 
Idag börjar skolan 09:00 och slutar 12:30 men en normal dag är 08:00 - 13:20. Jag har dock ansökt fritids eftersom jag kommer plugga 100% fram till att bebisen kommer. Insåg att Thilda kommer uppskatta mycket mer att vara i skolan, på fritids, och leka än att vara hemma med mig (inte lika rolig att leka med och kanske stressad över studierna). Men jag kommer hämta henna 15:30 senast tänkte jag så blir det ändå en ganska kort dag. Det går ju även att ändra framåt och hämta henne tidigare om det blir bättre. 
 
Vi gick/cyklade upp för backarna hem från skolan och kom hem strax innan mamma och pappa kom, med en kärra på släp. Vi åkte till IKEA. 
 
 
Vi fick köpt Thildas säng, en byrå och några småsaker. 
 
Som tur var kunde vi få hjälp av en granne som var hemma med att bära in sängen. Den var jättetung. Thilda är så nöjd med sin säng, och sitt påslakan som hon valt själv. 
 
 
Dåligt med bilder igår tyvärr. Men tog i alla fall en till på kvällen, när Thilda planterade en blomma som vi fått av mamma och pappa.
 
 
Vi blir så otroligt bortskämda. Mamma och pappa har till och med med sig lunch och fika när de kommer till oss för att hjälpa till. Jag skällde lite på dem för jag tycker att vi i alla fall kan få bjuda på mat och dryck när vi får så mycket hjälp. Nu har jag också dåligt samvete för att jag tagit med dem till IKEA i dessa Corona-tider. Såg att man kunde beställa i butiken och parkera bilen utanför och hämta sina varor. Det är ju faktiskt ett väldigt bra alternativ nu. Tror dessutom att de erbjuder det gratis nu, om jag inte missförstod. (Över en viss summa kanske.)
 
Idag är det första skoldagen och vi har packat Thildas väska. Hur gör man med regnkläder och stövlar som ska vara på skolan om man har tänkt att cykla/gå till skolan varje dag? Då måste vi ha dubbla set, eller släpa med regnkläderna och stövlarna hem varje dag?! Ifall det regnar en dag när vi ska gå ner och allt finns i skolan. 
 
Jag ska fortsätta packa upp kartonger och organisera. Träna lite. Knipa (vilket jag helt tappat - inte bra alls.) Måste få till rutiner igen.
 
Förmiddagen kommer gå jättesnabbt och vi är nog spända båda två. 💓
 
Det var förresten väldigt tomt i sängen igår när jag skulle sova. 💓  Thilda ropade dock under natten och kom in till mig. Har jag sagt att jag sover mycket bättre nu ändå? Kina-sängen var nog inte speciellt bra (men det visste jag). Jag var tvungen att vända sida under natten i Kina för jag hade superont i vänster sida. Rekommendationen är att bara ligga på vänster sida så det försöker jag göra. (På grund av en blodåder som går längs ryggraden ska man inte ligga på rygg och helst alltså på vänster sida.) Nu går det mycket bättre i vår sköna säng. Glad att vi inte gjorde oss av med den när vi flyttade (hade lite svårt att få plats att förvara den men det löste sig). 
 
/Charlotte

Kommentera här: