Tack Kina - för tre fantastiska år

Nästan tre år har passerat sedan vi tog flyttlasset till Kina. Vad fort tiden har gått och vad mycket vi har upplevt! 
 
Vi hade gärna stannat några månader till, för att avsluta Toms kontrakt tillsammans. Thilda hade fått några månader till i den grymma skolan här och jag hade blivit ompysslad av min omtänksamma läkare. Det hade varit roligt att avsluta, och lämna Kina, tillsammans alla tre. 
 
Thilda har levt halva sitt liv här i Kina då hon var tre år när vi flyttade, sommaren 2017, och nu precis fyllde sex år. 
 
Vi har mycket att tacka dessa tre år, och Kina för: 
 • upplevelser. Med människor, kultur och nya platser.
 • ögonöppnare. I Kina är ingenting omöjligt. Nästan allt går att lösa om man bara vill. 
 • vänner! Vi har träffat många härliga människor och fått lära mycket av dem. Världen har breddats enormt med alla nya intryck av vänner från olika länder. 
 • servicenivån och enkelheten. Beställa online; mat, tjänster och allt. 
 • billigt. Man kan göra så många fynd. 
 • allt finns. (Ok, inte riktigt allt. Vi saknar en del mat, matingredienser och annat från Sverige.) En bild in i Taobao och det mesta går att hitta. Häromdagen köpte jag pulvermos, Felix, på Taobao till Tom.
 • säkerheten. Något jag kommer sakna enormt när vi flyttar hem till Sverige. Jag känner mig alltid säker här. Det finns övervakning, och ett polisväsende, som ser till att vi kan känna oss väldigt säkra. 
 • ordning & reda. Snyggt och ordning. Regler som ska följas. 
 • klimatet. Varmt många månader och aldrig speciellt mörkt heller för den delen. Åh vad vi njuter av värmen. 
 • poliser och ordningsvakter finns överallt. Det som övervakas och följs upp efterlevs helt enkelt. 
 • Didi. Så enkelt att beställa taxi, eller finare bil. Både billigt och smidigt. 
 • tid. Tid tillsammans med Thilda. Jag är så tacksam för tiden jag har fått med Thilda varje dag efter skolan. 
 
Vi är väldigt olika kulturer men jag har försökt att "ta seden dit man kommer". Det är trots allt vi som ska anpassa oss till kulturen här och inte tvärtom. Jag kan inte förvänta mig att allt är som i Sverige och att de ska förändra sig till vad som är "normalt" för mig. En del är svårt att förstå, och acceptera, men man får försöka skratta åt det. Som när en taxichaufför tog fram en rakapparat och rakade sig vid ett trafikljus, efter att han ljudligt smaskat i sig sin lunch.
 
När vi var på lekstället förra veckan lämnade vi vårt bord kort för att gå och titta till tjejerna (våra saker kvar vid bordet) och när vi kom tillbaka hade ett par med en bebis tryckt ner sig på de två sista platserna vid vårt bord. De hade flyttat våra saker längst bord, från dem, på bordet. Jag ställde tillbaka våra saker och satte mig nära dem och då dröjde det inte länge innan de hittade ett nytt bord. 🙂
 
Vi har lärt oss så mycket och är otroligt tacksamma för tiden här i Kina! Ett land, och ett folk, som vi är imponerade av. De kommer ta över världen. Det finns ett driv utan dess like och de kör om, och ifrån oss, utan att vi hinner blinka. 
 
Thilda och jag ska försöka hålla igång kinesiskan (vi måste göra en hållbar strategi för det) för det kommer vara en enorm tillgång i framtiden.  
 
Känner vi oss klara med Kina? Nja. Tre år är absolut lagom men ett halvår till hade vi välkomnat. Det sista året blev inte heller som tänkt, varken för oss eller för hela världen. Vi hade gärna upplevet lite mer av Kina vår sista tid här. Hangzou till exempel där det finns en vacker sjö och teplantage. Vissa av våra vänner är så nöjda (Kina-fenomen som står dem upp i halsen) när de lämnar och vissa hade gärna lämnat tidigare. Men vi har de positiva upplevelserna i tanken och tänker på allt som vi kommer sakna när vi flyttar härifrån. 
 
Vi är alla tre otroligt tacksamma för möjligheten, upplevelserna och våra tre år i Shanghai! 
Och som sagt tidigare, det bästa med allt var väl att vi "var tvungna" att gifta oss för att åka. 💓(Om du frågar mig.) 😀😍💞
 
Thilda och jag stiger på flyget idag mot Sverige! Tom kommer efter om några månader. Vi kommer sakna honom enormt och ser fram emot en vardag tillsammans när han ansluter till oss i Sverige senare i år. 💓
 
Tack Kina och Shanghai! Vi har så mycket att tacka för. 

(null)

(null)


/Charlotte

Kommentera här: