Två veckor senare - en svacka

I slutet på veckan fick jag en liten dipp i humöret. Tror att det beror på flera saker men anledningen att det inte kommit tidigare kan ha varit att tempot har varit så högt att jag inte ens hunnit tänka. Saknar Tom, vänner som jag sett varje dag i området, huset, miljöer jag aldrig kommer se igen och vädret. Att det blev väderomslag gjorde nog sitt till. Sommaren är slut i Göteborg?! Jag ska köpa en brun-utan-sol asap. Någon som testat Ida Wargs? 
 
För att återgå till våra senaste dagar. I torsdags trodde jag att bilen skulle vara klar på 30 minuter och jag skulle kunna åka hem. Jag såg fram emot en liten stund i lugn och ro då jag kunde svara på meddelanden, och annat som jag inte hunnit med, på mobilen. Det bjöds även på fralla och vatten - lyx! Vid bordet satt dock även en pratglad man som gärna ville prata och jag kunde då inte med att ta upp mobilen... Haha. Efter 35 min fick jag reda på att bilen inte skulle vara klar förrän efter lunch, och lunchen var slut först 14:00. Gaah! Jag fick dock låna tjejens bil så jag kunde åka hem och vänta. Kändes lite skakigt att köra någon annans bil när jag inte kört så mycket de senaste åren men det gick bra. En fin bil, och dessutom automatlåda. Jag fick ett samtal och bilen var klar innan två så det var bra men sen var det i princip dags att hämta Thilda från skolan. 
 
Thilda har haft bra dagar i skolan men hon säger att hon inte lekt med så många. De har sagt "nej" när hon frågat. 😟 Jag skrev till fröknarna i fredags men i fredags (äntligen) hade Thilda lekt en hel del med en tjej. Kul och skönt! Lunchen verkar funka sådär... Kräsen tjej. Men på eftermiddagen (i skolan) äter hon glatt knäckebröd med olika pålägg varje dag och det är ju framsteg i sig. 
 
Vi har cyklat ner varje dag och cyklat hem alla dagar förutom en (då jag hämtade Thilda och cykeln med bilen. Det gör vi dock inte igen för cykeln gick nästan inte in i bilen...) 
 
I fredags tog jag en promenad på morgonen - så skönt!
 
 
Sen storstädade jag huset. Hämtade Thilda lite tidigare för att hon skulle kunna prata med Tom innan han somnade. Det blir ju lite dumt på veckorna nu när Thilda är i skolan. Den enda chansen för Thilda att prata med Tom är egentligen på morgnarna, vilket inte är optimalt. Men i fredags hade Tom hunnit somna så de hann inte prata ändå. Vi hade dock en mysig eftermiddag med lite spel (Uno) och lek. 
 
Igår ändrades våra planer tyvärr och vi var hemma nästan hela dagen. Vi var på Coop och handlade på morgonen och senare tog vi en mysig promenad runt Svankällan. Thilda uppskattar verkligen naturen!
 
 
Nästa gång ska vi ta med något (Nyttigt. För vi Googlade och har lärt oss att man inte ska mata dem med bröd) att mata änderna med. 
 
 
 
 
 
Vi tog förresten en fika utanför huset också. Thilda tyckte att det var så kallt att hon gjorde ett litet vindskydd av en dyna. Vi får passa på att sitta ute innan det blir ännu kallare tänker jag. 
 
 
Nu ska jag förbereda för Thildas första online-lektion i kinesiska som är klockan tio. Det blir spännande!
 
Ha en fin söndag och ta hand om dig! 
 
/Charlotte

Kommentera här: