Vi mötte en container på väg till skolan

I fredags skulle våra saker komma mellan åtta och nio på morgonen. Jag hade förvarnat om att jag kanske inte skulle hinna hem till åtta eftersom jag inte visste om jag skulle kunna lämna Thilda tidigare. Men det gick bra att lämna på fritids från 07:30. Thilda och jag tog bilen hemifrån 07:35, vi hann bara vår lilla väg ut och där mötte vi en lastbil med container på flaket. Jag backade tillbaka igen. De körde dock förbi vår väg för att backa in. Jag tänkte snabbt och körde sedan iväg mot skolan, istället för att stanna och prata med dem. 
 
När vi kom ner till Kärra och hade parkerat ringde min mobil och de sa att de var på plats. Jag sa att jag bara snabbt skulle lämna på skolan. De började packa ut och massor av lådor stod utanför redan när jag kom upp. Puh! Var börjar man? Jag började med lådorna i köket och tömde dem, över hela köket. Fyllde och tömde diskmaskinen så snabbt det bara gick. 
 
 
 
 
Strax innan elva så frågade de hur mycket till jag ville ha hjälp med att packa upp. Det stod lådor i vardagsrummet, mot ena väggen, nästan från golv till tak. Plus lådor på övervåningen med sånt som ska till förråd. Jag bad om hjälp med att öppna alla lådor i vardagsrummet, då det hade blivit svårt för mig att ta ner de som inte stod på golvet. Vi samarbetade och de fick med sig ytterligare tomma lådor. Men lite efter elva kunde vi inte göra så mycket mer tillsammans. Resten var upp till mig att få in i skåp. Hmm. 
 
De lämnade, med löfte om att komma tillbaka och hämta resten av tomlådorna och packmaterialet. 
 
 
Jag fixade lite till men satte mig sen och åt lunch. Mitt i lunchen ringde mamma och då var hon och pappa på väg till oss för att hjälpa till. Lycka! 
 
De hjälpte mig med att packa upp och städa golvet. Sen ringde vi skolan och frågade när vi kunde hämta Thilda. Mellanmålet var klart klockan två och vi åkte därför ner och hämtade Thilda då. Mamma och pappa fick gå fram och hämta. Lycklig Thilda!
 
 
Sen åkte vi hem och fick ännu mer hjälp. Thilda lekte glatt med sina leksaker (fast ändå mest med mitt gamla playmobil) men ville även hjälpa till med att diska, packa upp och fixa. 
 
 
Inte nog med alla hjälp vi fick. Mamma och pappa lämnade även räkor och kräftor till mig. En sån lyxig kväll vi kunde ha. En stund efter att mamma och pappa satt sig i bilen hem satte vi oss och åt middag. Så tacksam! 💓
 
Otroligt gott! (Väldigt bortskämd.)
 
 
Igår fortsatte vi fixa hemma och var bara hemma. Vilket märktes på humöret hos oss båda. Vi tog oss dock till återvinningsstationen, Thilda med inlines. Vilket inte var helt lätt med upp- och nedförsbackar. 
 
 
Bygget bakom oss skulle visst varit klart i våras... men är fortfarande inte klart. Stackars dem som ska flytta dit och får vänta. 
 
 
Idag har vi fortsatt fixa hemma och två rum är i princip klara. Köket och Thildas rum ser ganska bra ut. Vilken lättnad! Vi kommer dock behöva fler förvaringsmöjligheter för allt kommer inte få plats annars. Vi får se. Det är bara att trycka in det så gott det går, tills det tar stopp. 😊
 
Vi gjorde dock en utflykt nu på eftermiddagen eftersom vi var tvungna att komma ur huset. Berättar imorgon. Sen hade vi cykelvård och förberedde inför cykelturen till skolan imorgon. Vilket härligt väder. 
 
En ny vecka väntar. 
 
/Charlotte

Kommentera här: