Nadi town

Igår tog vi som sagt skjuts in till Nadi för shopping. Vi åkte från hotellet prick klockan tio. Man vet inte här, uttrycket är "Fiji time". Händer det inte nu så händer det senare. Det hör man här allt som oftast. Jobbigt när man är hyfsat strukturerar själv, att inte veta om saker och ting händer i tid. Men när man är på semester funkar det ju ganska bra och det är ganska skönt att inte behöva hetsa upp sig över det. På fredag när vi ska till flyget får ju dock gärna taxin komma i tid. 
 
 
På väg till stan. Bussresan (med en minibuss) tog ca 40 min. 
 
 
 
 
 
 
Bussen stannade utanför en butik och där gick vi in och handlade det vi skulle ha. 
 
 
Vi fick en karta innan vi skulle gå och navigerade med den till markanden. Ett mysigt ställe med ordning och reda. Vi köpte inget. 
 
 
 
 
 
I stan. 
 
 
 
 
Det var många vacancies och alla sökte tydligen kvinnliga arbetare. 
 
 
Vår lunch - halvt uppäten, ledsen för det. Fish & chips för mig, indisk gryta för Tom och Thilda delade med mig. 
 
 
 
En supermarket där vi köpte några drickor, nötter och en flaska vin. 
 
 
Utanför haffade en taxichaufför oss. Han frågade vad vi betalade för att komma till Nadi. Vi sa 60 för det var det vi betalade för att åka med bussen (vi hade betalat 80 med taxin från flygplatsen). Då sa taxichauffören att han skulle köra oss för 50. Skumt!
 
 
Han var social och pratade. När vi kommit en bit sa han "vill ni se mitt hem?". Vi blev helt chockade men Tom sa sen lite fint att nja, vi hinner nog inte det idag". Lite senare sa chauffören "är det ok att vi hämtar min fru så att hon kan åka med och se hotellet". Vi sa "nej, det blir nog lite trångt". Lustigt och lite obehagligt. 
 
 
Vyer på väg hem. 
 
 
Våra inköp. 
 
Tom. 
 
 
För att kyla ölen.
 
Thilda. 
 
Charlotte. 
 
Det var roligt men det räckte med ett besök, vi hade inte behövt åka dit igen. 
 
Taxichauffören ville gärna hämta oss på fredag också för att åka till flygplatsen men jag tror att vi pratade oss ur det. Vi får hoppas att han inte dyker upp på fredag. Eftersom vi åker väldigt tidigt så känns det bättre att boka via hotellet och att de ansvarar för att det står någon här när vi ska åka och att de annars får lösa det. 
 
/Charlotte

Kommentera här: