Det här med att lyssna och lyda...

Jag fick en bok när Thilda föddes av en kompis, som handlar om just det där. Den ligger på nattduksbordet och jag ska börja läsa den igen. Igår hade Thilda en kompis här och de lekte, väldigt intensivt. Thilda började hoppa runt i soffan och jag sa till henne "Thilda, du vet att du inte ska hoppa i soffan", då sa Thilda till sin kompis "I'm breaking the rules". Åh, gull-unge! 
 
Det finns inte bara fördelar med att vara "ensambarn", nu är hon ju inte ensambarn men hon är ju ganska mycket ensam med oss. Framförallt med mig. Fullt fokus och spelar vi typ spel så låter jag henne oftast vinna. Ibland fuska och töja på reglerna också. Jag måste sluta med det för Thilda vinner inget på det. 
 
Jag måste faktiskt tipsa om 1177.se, där finns det en sida om "Så växer barn och utvecklas". Det står om vad som händer i barnen i de olika åldrarna. Det är lättare att få förståelse för deras olika faser om man vet att beteenden är förväntade och "normala". Jag ska gå in och läsa om Barnens utveckling 5-6 år nu igen. 
 
 
Idag lekte Thilda med en annan kompis och jag känner mig så tjatig. "Gör inte så" och "gör inte så". Men de måste ju lära sig. Thilda sa till sin kompis att "jag behöver inte göra så bara för att du gör så". Nä, så är det ju men samtidigt är det ju det det handlar om när man leker. Man gör lite som den ena vill och lite som den andra. Det känns inte som att det är läge att lämna dem att leka helt själva ännu i alla fall, det behövs coaching. Eller hur gör man? 
 
Vi följde kompisen hem vid fem och åt sedan middag. Lite läxor och mys i soffan innan en dusch. Jag har tvättat våra lakan idag, ayin strök dem och bäddade. Lyx! 
 
Älskade lilla tjej!
 
 
Vi pratade med Tom och läste sedan hela fyra böcker, sjöng och släckte innan åtta. Thilda ville sova i vår säng inatt och hon ville verkligen inte att jag skulle lämna henne innan hon somnat. Men så blev det och hon hade somnat medan jag borstade tänderna. 
 
Godnatt!
 
/Charlotte

Kommentera här: