Happy happy happy

Igår morse, 08:45, ringde telefonen och sa att vi hade ett paket på väg. Jag hade ingen aning om vad det kunde vara. Det var Toms försäkringskort. 
 
Nu på eftermiddagen idag ringde telefonen och sa att det var paket på väg igen. Inte heller denna gång visste jag vad det kunde vara. Jag har inte beställt något vad jag vet. Tanken slog mig inte alls att det kunde vara ett efterlängtat paket från Sverige. Åhhhh vad glad jag blev! Det skickades förra torsdagen så det gick ganska snabbt ändå. Jippie! Vilken lättnad. 
 
Tanken var att böckerna skulle åkt med Agneta till Shanghai, efter jul, men böckerna kom fram första dagen efter att hon lämnat Sverige. (Någon av böckerna fanns inte i lager.) Agneta och Oskars son hjälpte till att skicka iväg böckerna hit. Jag är så tacksam att han kunde tänka sig att hjälpa till och att han fick iväg dem väldigt snabbt. Tacksamhet!
 
 
 
Idag har vi satt upp en tavla. (Själva. Annars brukar jag be om hjälp från compoundet, haha.) Vi kom fram till att det inte fanns plats för den på väggarna i Thildas rum så vi satte upp den utanför. Nu ser hon den varje gång hon går ut från sitt rum. 
 
 
 
Sen har vi slängt gamla blommor. Vi har faktiskt bara stoppat dem i påsar och ställt på terassen. Vi får nämligen bara ställa ut skräpet mellan 07:30 och 08:30 på morgonen och 18:30 och 19:30 på kvällen. 
 
 
 
Sen bakade vi tekakor. (Skulle tagit en bild när de var klara men det kom jag på efter att jag slängt dem i frysen.)  
 
 
Under tiden degen jäste målade vi. 
 
 
 
 
Efter bakningen fick vi sällskap av Agneta till den Koreanska markanden. Det är ganska likt Pearl market men vi brukar framför allt gå till en butik med kontorsmaterial, dessutom har de även ALLT annat där. 
 
Allt detta, och en studsboll, kostade 69 rmb. Den översta ska Thilda ha till sina läxor. Någon/några av de andra ska jag ha till mina nya kurser. De två sakerna med figur av fjäril och rosett klipper ut de figurerna i papper. 
 
 
Thilda håller på att lära sig om rymden. Varför finns inte längre Pluto som planet? Eller hur läraren nu formulerar det. Det funderar vi på. Har testat att Googla men får nog ge det ett försök till. 
 
 
Så här glad (eller gladare) är jag att mina böcker har kommit!
 
 
Nu ska jag slänga ihop en kladdkaka och sen gå och hämta Thilda. Thilda är lämnad hos en kompis på playdate. Under tiden har jag varit och handlat mat och suttit vid datorn. Och ÖPPNAT PAKET. 😃 
 
Idag ska vi äta köttfärssås som jag hittade i frysen och pasta från igår. Vi har ätit rester hela helgen, perfekt ju! 
 
Trevlig söndag!
 
/Charlotte

Kommentera här: